|
Foto: gandul.info |
Meteorologii din Marea Britanie confirmă cele mai mari temeri legate de încălzirea globală (VIDEO)
Anii 2010 şi 2014 au fost cei mai calzi din istoria măsurătorilor meteorologice, pe fondul încălzirii globale pe termen lung, determinată de activităţile umane.
Informaţiile globale, compilate de Biroul Meteorologic britanic şi Universitatea East Anglia, se referă la toţi anii, începând cu 1850, informează news.yahoo.com. Anul trecut, temperaturile medii la suprafaţă au fost cu 0,56 grade Celsius mai mari decât media înregistrată între 1960 şi 1990.
„Astfel, 2014 a fost cel mai cald an din istoria analizată, alături de 2010", se arată într-o declaraţie a Met Office. Alături de 2014, cei mai călduroşi zece ani din istorie au fost înregistraţi în acest secol, cu excepţia lui 1998.
Aceste informaţii sunt confirmate şi de studiile americane. În data de 16 ianuarie 2015, NASA şi NOAA (National Oceanographic and Atmospheric Administration) au precizat că anul trecut a fost cel mai cald din statisticile cunoscute, chiar înainte de 2010.
Temperaturile au crescut la nivel global cu precădere datorită arderii combustibililor fosili. China, SUA şi India sunt ţările care poluează cel mai mult în acest sens. Circa 200 de guverne au fost de acord să limiteze încălzirea globală la 2 grade celsius şi temperaturile au crescut deja cu 0,9 grade celsius. „Ar fi hazardat să spunem că încălzirea globală s-a oprit", a declarat profesorul universitar Tim Osborn. Totuşi, ritmul încălzirii a fost mai alert în intervalul 1980-2000.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1655
- Populația:
- 4119 locuitori
Logăneşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Logăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Hîncești și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4119 oameni. Satul Logănești a fost menționat documentar în anul 1655.
Comentarii
(0)