Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
01 iulie 2014, 10:11 Natura şi turismul views 10826
Lacul Ghidighici, în pericol
01 iulie 2014, 10:11 Natura şi turismul views 10826

Lacul Ghidighici, în pericol

Lacul de acumulare Ghidighici este în pericol. Avertizarea vine din partea primarului capitalei, care susţine că bazinul acvatic se umple de nămol, din cauza a trei iazuri neautorizate, amenajate în preajmă. Edilul spune că a aflat recent despre acest lucru şi promite să intervină de urgenţă.

Potrivit primarului capitalei, un agent economic a luat, în 2006, în arendă mai multe terenuri agricole de la Primăria Vatra, în imediata apropiere a lacului Ghidighici. Deşi urma să semene culturi agricole, antreprenorul a amenajat ilegal trei crescătorii de peşte.

Edilul susţine că agentul economic cu pricina activează nestingherit, deşi a încălcat flagrant legislaţia. Dorin Chirtoacă dă asigurări însă că cele trei bazine acvatice vor fi astupate.

Primarul oraşului Vatra, Ion Bobeică, susţine că va acţiona în judecată agentul economic, dacă nu se va conforma cerinţelor. Antreprenorul nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

lacuri , Moldova , natura , pericol , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.