Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 ianuarie 2014, 12:24 Natura şi turismul views 19507
10 ianuarie 2014, 12:24 Natura şi turismul views 19507

La Grădina Botanică din Chișinău a înflorit Floarea Paradisului



Bucurie mare la Grădina Botanică din Chişinău. O planta exotica, originară din Africa de Sud, a înflorit. Angajaţii instituţiei au aşteptat ani la rînd acest eveniment.

Streliția este o plantă exotică, originară din Africa de Sud. De regulă aceasta înflorește destul de rar. De exemplu, aceste plante au fost semănate acum 7 ani și este pentru prima dată cînd a înflorit

Streliția, numită și "floarea Paradisului", crește sub formă de tufă și poate ajunge pînă la 2 metri. Angajații grădinii botanice spun că dezvoltarea streliției este destul de lentă în condiţii de climă temperată, în special, în seră.

"De la semințe, pînă la perioada de înflorire durează 5- 6 ani. Crește încet la început, o perioadă îndelungată o prezintă procesul de încolțire a semințelor, crește încet", ne spune Valentina Țîmbală, șef secție Plante Tropicale.

Angajații Grădinii Botanice spun că au așteptat cu nerăbdare să vadă florile plantei.

Florile streliției se ofilesc într-o săptămînă. Perioada de înflorire a plantelor va dura, însă, toată iarna.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

Gradina Botanica , Chisinau , flori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.