Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
30 aprilie 2024, 09:30 Sărbători şi obiceiuri views 949
Unde și la ce oră va începe Marșul Victoriei de la Chișinău din 9 mai
30 aprilie 2024, 09:30 Sărbători şi obiceiuri views 949

Unde și la ce oră va începe Marșul Victoriei de la Chișinău din 9 mai

Participanții la Marșul Victoriei din capitala Republicii Moldova se vor aduna pe 9 mai, la ora 9:30, la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului.

Despre acest lucru a anunțat Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor și fostul președinte al Republicii Moldova, menționînd că în continuare într-o singură coloană, cu portretele eroilor noștri, vom merge spre Complexul Memorial "Eternitate", unde vom cinsti memoria eliberatorilor, transmite Noi.md.

”Noi sîntem urmașii învingătorilor. Ținem minte! Ne mîndrim!”, a declarat președintele Partidului Socialiștilor, fostul președinte al Republicii Moldova.

De menționat că, începînd cu anul 2017, în fiecare an, pe 9 mai, în Moldova sînt marcate două sărbători - Ziua Victoriei și Ziua Europei. În majoritatea țărilor din fosta Uniune Sovietică, inclusiv în Republica Moldova, pe 9 mai este sărbătorită Ziua Victoriei, care marchează capitularea Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial, semnată la Berlin în seara zilei de 8 mai 1945.

La 9 mai 2024, în centrul Chișinăului va fi sărbătorită și Ziua Europei în cadrul unui eveniment organizat de guvern împreună cu o delegație a Uniunii Europene.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

marșul victoriei , Chisinau , 9 mai

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
196 locuitori

Logăneşti este un sat din cadrul comunei Drăsliceni, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 42 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 196 de oameni. Prima atestare a satului Logăneşti de pe rîul Ichel datează din anul 1727.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.