Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
28 decembrie 2023, 14:00 Sărbători şi obiceiuri views 1094
Revelion fără artificii: Guvernul propune alternative ECO
28 decembrie 2023, 14:00 Sărbători şi obiceiuri views 1094

Revelion fără artificii: Guvernul propune alternative ECO

Guvernul îndeamnă cetățenii să nu folosească focuri de artificii în perioadă sărbătorilor de iarnă.

Purtătorul de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă, a precizat că acestea dăunează mediului și drept urmare afecta sănătatea populației, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Această decizie este luată în vedere protejării sănătății publice, a siguranței animalelor de companie, păsărilor, a reducerii poluanților. Focurile de artificii pot provoca răni grave oamenilor cît și animalelor. Zgomotul intens produs de aceste pot duce la stres și anxietate severă la animalele de companie și la viața sălbatică. Zgomotul și lumina pot deranja migrația păsărilor”, a menționat funcționarul.

Conform declarațiilor lui, substanțele chimice eliberate în aer contribuie la poluarea aerului, afectează calitatea acestuia și au efect negativ asupra sănătății. Așadar, se propun alternative precum luminile led, showurile cu proiecții laser sau vizitarea evenimentelor culturale și concertelor.

„Autoritățile încurajează cetățenii să adopte alternative mai sigure și mai ecologice. Prin aceste măsuri, dorim să promovăm un comportament responsabil în cadrul comunității”, a conchis Daniel Vodă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Anul Nou , Focuri de artificii , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
1105 locuitori

Slobozia-Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Slobozia-Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1105 oameni. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.