Spre compartiment: Sărbători şi obiceiuri
03 ianuarie 2020, 16:30 Sărbători şi obiceiuri views 5770
Jocul mult dorit al copilăriei mele: Stai să te prind
03 ianuarie 2020, 16:30 Sărbători şi obiceiuri views 5770

Jocul mult dorit al copilăriei mele: Stai să te prind

De sărbători, toate drumurile duc acasă! Acolo ne simțim cel mai bine, avîndu-i pe cei dragi aproape. Asta mărturisește și eroina de astăzi a campaniei „Amintiri din copilărie” lansată de portalul de știri Noi.md.

Jocul mult dorit al copilăriei mele: Stai să te prind

Cînd eram mic nici nu visam că într-o zi voi avea un telefon mobil care sî încapă într-o palmă și să îl pot lua cu minte oriunde m-aș duce. Sau că voi avea un calculator cu conectare la internet cu ajutorul căruia voi putea comunica cu oricine de pe acest pămînt în timp real. În anii copilăriei mele cel mai dorit cadou era jocul ”Stai să te prind”.



Într-un an, în ajunul anului nou am zis să îi scriu și eu o scrisoare lui Moș Crăciun și să îi spun că deși mai mereu îmi aduce doar dulciuri, anul ăsta mai mult ca oricînd aș vrea jocul ”Stai să te prin”. Am scris un răvaș pe o pagină, plin de promisiuni că voi fi mai cuminte decît am fost anul trecut și că voi învăța multe mai bine la școală.

Potrivit tradiției, scrisoarea am puso în congelator, știind că Moșul cel bun o să vine noaptea și o valua de acolo pentru a o citi și a-mi îndeplini cea mai mare dorință.
Pe atunci cel care avea jocul ”Stai să te prind”, se considera cel mai stilat, iar toți copii vroiam să îi fie prieteni, poate poate o avea norocul să se joace și ei măcar odadă.

Așteptam cu nerăbdare ziua cînd trebia să vină Moșul. I-am spus și mamei că nu o să mă culc pînă nu îl prind cum pune darurile sub brad și gustă din dulciurile pregatite special pentru el.

La 2 noaptea, m-am pomenit că sună cineva în usă, iar mama zîmbitoare îmi spune să merg să descid eu.

Deschid ușa cu frică, pentru că nu aveam voie să deschid la nimeni și m-am pomenit în față cu un Moș Bătrîn cu ochelari și o barbă deasă care îmi spune:

- Ce dragul Moșului, de mult mă aștepți?

Am căscat o gură, cred, mai mare decît mine și am rămas înlemit în fața bătrînului fără a scoate vre-un cuvînt.

Moșul mi-a întins jocul mult dorit și mi-a spus:

- Să ai grijă de el, că e ultimul care l-am m-ai găsit în magazin.

Memoria acelui crăciun o țin în minte pînă astăzi, iar ochii blînzi ai Moșului chiar și astăzi mă fac să cred că el - EXISTĂ!!!

Alexandru Tudoreanu

Fii eroul Noi.md cu o amintire din copilărie. Te încurajăm să ne povestești​ și tu istoria ta de Crăciun.

O poți face pe adresa electronică editor@noi.md sau Facebook.com/NOI.md/, dar și Facebook.com/EchipaNOI.md/. Așteptăm cu drag istorioara ta!

La fel, poți publica istorioara pe paginaa ta, utilizînd hashtag #Noi_challenge.

Dar, cel mai important, dacă crezi că ai o istorie interesantă și nu dorești să îți divulgi identitatea, noi îți asigurăm acest secret, este nevoie doar să menționezi acest lucru.

Toate istoriile le poți citi aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Anul Nou , amintiri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.