Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
15 octombrie 2014, 11:18 Sărbători şi obiceiuri views 10164
Ocrotitoarea întregii Moldove, Sfînta Parascheva a fost prăznuită la Iaşi
Foto: evz.ro
15 octombrie 2014, 11:18 Sărbători şi obiceiuri views 10164

Ocrotitoarea întregii Moldove, Sfînta Parascheva a fost prăznuită la Iaşi

La 14 octombrie la Iași a fost prăznuită Sfînta Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea întregii Moldove. Pelerini din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare, vin în aceste zile să se închine la racla cu moaştele Cuvioasei.

Mulţi dintre ei stau ore sau chiar zile în curtea Mitropoliei pentru a se ruga și închina Cuvioasei Parascheva, dar și pentru a-i mulţumi Sfintei pentru minunile săvîrşite.

Despre semnificaţia acestei zile şi importanţa religioasă a Sfintei Cuvioase Parascheva, a vorbit pentru colegii de la Radio Iaşi părintele Mihai Mărgineanu, de la Biserica „Toma Cozma" din Iaşi.

„Ideea esențială pe care ne-o lansează Sfînta Parascheva este sfințenia vieții, să încercăm a ne umple viața cu Dumnezeu, prin ceea ce facem trebuie să arătăm că Dumnezeu este în noi. Viața Sfintei Parascheva și sărbătoarea de astăzi devin astfel o temelie pentru atitudinea frumoasă, constructivă și ziditoare de suflet", a spus părintele Mihai Mărgineanu.

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Iaşi , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1099 locuitori

Prodăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodănești și Căprești. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Florești și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1099 de oameni. Satul Prodănești a fost menționat documentar în anul 1795.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.