Mergi spre compartimentul: Cinematografia
05 decembrie 2022, 11:00 Cinematografia views 1976
Filmul „Carbon
05 decembrie 2022, 11:00 Cinematografia views 1976

Filmul „Carbon", produs în R. Moldova și nominalizat la Oscar, cucerește publicul din SUA

Filmul "Carbon", produs în Republica Moldova și nominalizat la Oscar, cucerește publicul din Statele Unite. Peste ocean, premiera a avut loc în orașul Chicago și s-a ținut cu casa închisă. La eveniment a participat și ambasadorul Republicii Moldova, alături de basarabeni stabiliți în SUA dar și americani, transmite TVR Moldova.

Unii basarabenii care trăiesc în SUA au venit de la sute de kilometri distanță pentru a se simți, prin intermediul filmului, acasă.

„Vreau să-l vadă cît mai multă lume. Am avut mari emoții să retrăiesc unele dintre momente."

„Eu am zburat din DC în Chicago anume ca să văd filmul ăsta și să mă văd cu niște prieteni. Și vreau să spun că a meritat."

„Fiecare dintre noi ne-am regăsit acolo undeva: în încălțăminte, copilărie, biciclete, coruri, ansambluri și tot așa."

Premiera filmului Carbon în Statele Unite a fost susținută și de ambasada Republicii Moldova la Washington.

EXCELENȚA SA VIOREL URSU, ambasadorul Republicii Moldova în SUA: „Filmul nu lasă indiferent pe nimeni. Este forte actual. Fiecare dialog este o perlă. Este și de rîs, și de plîns. Merită văzut de către toți".

Înainte de prima proiecție pe pămînt american, realizatorii filmului au ales să-l promoveze într-un mod inedit, la ieșirea din aeroportul Chicago.

„Hai la Carbon! TITRE Domnule, ai văzut filmul Carbon? Domnule, ai văzut Carbon?"

După Chicago, Carbon va rula și în orașul american Orlando. Filmul regizat de Ion Borș a fost nominalizat la cea de-a 95-a ediție a Premiilor OSCAR, la categoria "International Feature Film". Premiera producției a avut loc pe 4 decembrie, la Chișinău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

film , Oscar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.