Mergi spre compartimentul: Cinematografia
07 noiembrie 2022, 11:00 Cinematografia views 1874
Festivalul filmului japonez revine la Chișinău
07 noiembrie 2022, 11:00 Cinematografia views 1874

Festivalul filmului japonez revine la Chișinău

După o pauză de doi ani, cauzată de pandemia COVID-19, la Chișinău va avea loc Festivalul filmului japonez, care se va desfășura în perioada 9-12 noiembrie, la Cinematograful ”Odeon”.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Japoneze în R. Moldova, evenimentul are ca scop de a împărtăși farmecul cinematografiei și a culturii japoneze.

Proiecțiile de film vor începe pe 9 noiembrie cu filmul „Bento Harassment”, care prezintă povestea legăturii dintre o mamă și fiica ei, prin intermediul pachetului zilnic de mîncare (bento). Pe 10 noiembrie, va fi proiectat filmul „The Takatsu River”, descriind lupta oamenilor pentru a-și păstra tradițiile, într-o zonă din ce în ce mai puțin populată, iar pe 11 noiembrie, filmul „Finding Calico”, despre legătura dintre o pisică și un fost director de școală și pe 12 noiembrie – pelicula „Mentai piriri”, ecranizarea atmosferei unei familii și a micii lor afaceri, în perioada de reconstrucție de după război. Toate încep la ora 18.00.

Filmele vor fi subtitrate în limba stat. Intrarea este liberă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

film , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1417 locuitori

Hîrtopul Mic este un sat din cadrul comunei Hîrtopul Mare, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1417 oameni. Satul Hîrtopul Mic a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.