Mergi spre compartimentul: Cinematografia
22 mai 2013, 12:26 Cinematografia views 8234
22 mai 2013, 12:26 Cinematografia views 8234

Filmul lui Valeriu Jereghi a ajuns la Cannes ediția 2013


Foto: perfecte.md

Igor Cobîleanski nu este unicul moldovean care a ajuns la Cannes. Filmul unui alt regizor autohton a ajuns să fie demonstrat în cadrul prestigiosului festival, scrie perfecte.md.

Este vorba despre pelicula “Și va fi” în regia lui Valeriu Jereghi, care a fost filmată acum 20 de ani și a fost proiectat la Cannes și în anul 1993. Acesta a mărturisit că este o realizare mare, "Și va fi" fiind primul film artistic moldovenesc prezentat la prestigiosul festival.

Filmul "Și va fi", tradus din varianta rusă "Predciustvie" a fost filmat la studiourile Buftea, Romania, Valeriu Jereghi mărturisind că fusese ultima peliculă moldoveneasca filmata pe acele platouri.

Cuvinte cheie:

Festival , film , Cannes

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
2563 locuitori

Roşcani este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Roşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2563 de oameni. Menționat documentar în 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.