Spre compartiment: Cinematografia
17 mai 2013, 16:46 Cinematografia views 8454
17 mai 2013, 16:46 Cinematografia views 8454

R. Moldova participă la Festivalul de la Cannes cu un scurtmetraj

Echipa studioului „Cahul film” se află la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, unde prezintă scurtmetrajul „Oblivion” (Zabvenie). Regizorul Vlad Socurenco a postat pe internet un mic reportaj despre prima zi a prestigioasei întruniri cinematografice, comunică MOLDPRES.

În materialul video Socurenco prezintă atmosfera în care decurge festivalul şi impresiile despre acest forum. „Am reuşit să facem cunoştinţă cu reprezentanţi ai companiilor cinematografice din mai multe ţări, inclusiv România şi Rusia, corturile cărora sînt amplasate în vecinătate. Sîntem întîlniţi prieteneşte şi facem şi schimb de experienţă”, a relatat regizorul.

Cît despre filmul din concurs, Vlad Socurenco informează că prezentarea peliculei va avea loc săptămîna viitoare, cînd „vom afla şi părerea experţilor despre aceasta”.

„Zabvenie” este cel de-al doilea scurtmetraj, realizat de echipa de la „Cahul film” şi prezentat publicului la finele lunii februarie curent. Mesajul filmului este istoria unui tînăr care s-a certat cu iubita şi face tot posibilul pentru a o găsi şi a-i cere iertare.

Cuvinte cheie:

Festival , film , Cannes

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.