Mergi spre compartimentul: Cinematografia
07 noiembrie 2018, 12:55 Cinematografia views 13167
Filmul ”Casa Mare”, vizionat la Festivalul ”Fantazia” de la Baku
07 noiembrie 2018, 12:55 Cinematografia views 13167

Filmul ”Casa Mare”, vizionat la Festivalul ”Fantazia” de la Baku

Republica Moldova a participat cu filmul artistic de scurt metraj "Casa Mare", realizat de tînărul regizor moldovean Călin Laur, la Festivalul patrimoniul cultural din Baku "Fantazia", organizat de Delegaţia Uniunii Europene în Azerbaidjan.

Prezentarea peliculei în cadrul festivalului, care are loc în perioada 1-10 noiembrie a fost realizată de ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă, care a menționat că evenimentul oferă posibilitatea de a prezenta atît cinematografia națională publicului din afara țării, cît și oportunitatea cineaștilor să-și promoveze operele, iar spectatorilor să aprecieze pe marile ecrane filmele „Made in Moldova".

Filmul a fost vizionat cu interes și apreciat de un număr mare de spectatori azeri, reprezentanți ai comunităţii moldoveneşti din Azerbaidjan, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, acreditate la Baku, etc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

film , Festival , Azerbaidjan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
320 locuitori

Inundeni este un sat din cadrul comunei Vasilcău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 de oameni. Satul Inundeni a fost înființat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.