Mergi spre compartimentul: Cinematografia
21 februarie 2017, 12:00 Cinematografia views 6295
Frații Nicu și Mihai Țărnă au realizat un scurtmetraj moldovenesc
21 februarie 2017, 12:00 Cinematografia views 6295

Frații Nicu și Mihai Țărnă au realizat un scurtmetraj moldovenesc

A fost realizată o nouă producție a cinematografiei autohtone – „Reziliența", regizată de Mihai Țărnă.

Scurtmetrajul are 18 minute, ideea aparținînd unui preot care a vrut să descrie fărădelegile comise în spațiul ex-sovietic împotriva membrilor clerului bisericesc, relatează NOI.md.

Pelicula este semnată de „PelasgFilm", care aparține fraților Nicu și Mihai Țărnă. În rolul său de producător, interpretul Nicu Țărnă a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că filmările au durat șapte zile și s-au desfășurat la începutul lunii septembrie a anului trecut. Mai grea a fost perioada de post-producție, care a durat cinci luni.

„La realizarea acestuia și-au adus contribuția Ambasada Franței, preotul paroh Sergiu Curnic, Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova, reprezentată de regizorul Valeriu Jereghi. În calitate de autor de scenariu și regizor figurează Mihai Țărnă", a declarat Nicu Țărnă.

La rîndul său, Mihai Țărnă s-a arătat uimit de faptul că un preot a venit cu o idee de film: „Am văzut că părintele vrea să povestească ceva și mi-a propus acest subiect. La început a fost conceput un film de 2 minute, dar mai apoi s-a extins. Prin acest film, noi ne vom cunoaște pe noi înșine. Aceasta este o relatare realistică".

Satisfăcut de realizarea acestui scurtmetraj s-a arătat și Valeriu Jereghi: „La nivel de cultură, avem o responsabilitate față de copiii noștri. Nu putem presupune cu exactitate care va fi programul nostru pentru ziua de mîine. Cert este că trebuie să ne ajutăm reciproc pentru a ne dezvolta".

Autorii peliculei afirmă că realizarea acesteia nu a necesitat un buget mare, ci doar surse ce le-au permis să achite tot ce ține de partea tehnică a filmărilor.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.