Mergi spre compartimentul: Cinematografia
09 decembrie 2016, 15:00 Cinematografia views 7672
Zilele Filmului German la Chișinău
09 decembrie 2016, 15:00 Cinematografia views 7672

Zilele Filmului German la Chișinău

Astăzi, 9 decembrie, la cinematograful Odeon din Chișinău va fi dat startul Zilelor Filmului German. Timp de trei zile, publicul va putea urmări două filme pentru copii, o comedie și un thriller de producție germană.

Evenimentul de inaugurare va începe la ora 18:00, cu drama artistică „Drumul Crucii" de Dietrich Brüggemann:„ Filmul descrie povestea Mariei de 14 ani care trăiește în două lumi. În primul rînd ea este o adolescentă cu interese tipice, pe de altă parte însă, ea și familia ei, urmează învățăturile frăției Pius XII și împărtășesc interpretarea lor tradiționalistă a catolicismului. Orice crede și face Maria, trebuie să fie supus probei în fața lui Dumnezeu. Maria încearcă cu disperare să placă tuturor și ajunge să fie extrem de presată. Există o cale de scăpare?...", așa descriu organizatorii prima peliculă care urmează a fi rulată.

Sîmbătă, la ora 16:00, va fi rulată pelicula „Rico, Oskar și umbrelele misterioase", iar la ora 18:00 - „Supraeu și tu"; duminică, la ora 16:00 - „Aventurile lui Nelly", iar la 18:00 - „Who I am - Nici un sistem".

Filemele vor avea subtitrări în limba română sau rusă, iar intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Akzente cu sprijinul Ambasadei Germaniei de la Chișinău și cu cel al Institutului Goethe de la București, deja al șaptelea an consecutiv.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Cinematografie , Germania , cultura , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
406 locuitori

Mirceşti este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 406 oameni. Satul Mircești a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.