Mergi spre compartimentul: Cinematografia
19 ianuarie 2016, 15:20 Cinematografia views 8764
Un scurt metraj regizat de o moldoveancă, nominalizat la Los Angeles
19 ianuarie 2016, 15:20 Cinematografia views 8764

Un scurt metraj regizat de o moldoveancă, nominalizat la Los Angeles

Un film de scurt metraj produs în SUA de către jurnalista și regizoarea Natalia Ghilașcu va fi proiectat la Festivalul Independent de Filme din Los Angeles. Este vorba despre scurt metraju „Îngerul s-a întors" (Angel Back), care a fost produs în luna noiembrie 2015 în statul Arizona, în cadrul unui curs academic de la Școala de Film a Universității de Stat din Arizona, unde Natalia studiază.

Actorii care au jucat diverse roluri sunt cetățeni din Moldova, România, care s-au stabilit cu traiul în SUA, și alți actori americani locali. Deși a fost produs cu un buget foarte limitat, din cadrul unei burse americane de studii la universitate, însă acesta a fost nominalizat la Festival pentru categoria „Cel mai bun film de scurt metraj" și va concura cu alte filme nominalizate la această categorie.

„Ideea filmului este inspirată din viața unei femei din Moldova, de origine evreească, care și-a pierdut prietenul într-un accident înainte de a-și uni oficial inimile. De asemenea, filmul atrage o atenție deosebită valorilor tradiționale din familie, rezistența din partea părinților în ceea ce privește alegerea partenerlui de viață și suferința pentru o dragoste pierdută", notează în comunicat Natalia Ghilașcu, realizatoarea filmului.

Proiecția peliculei va avea loc pe 24 ianuarie la Los Angeles. Informații suplimentare despre proiecție puteți să accesați pe pagina de facebook a filmului și alte interviuri realizate pâna la acest moment. Natalia ne mai comunică de asemenea că filmul a fost inregistrat la alte zece festivaluri din SUA, tânăra regizoare sperând ca el să ducă faima Republicii Moldova peste hotarele țării.

Pagina web a filmului

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1870
Populația:
2050 locuitori

Cuconeştii Noi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Cuconeştii Noi şi Cuconeştii Vechi. Satul este amplasat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ, la 33 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constitue 2050 locuitori. Satul Cuconeştii Noi a fost întemeiat în anul 1870. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.