Spre compartiment: Bucătăria
05 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2136
REȚETA ZILEI: Carne de oaie ca la Comrat
05 decembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 2136

REȚETA ZILEI: Carne de oaie ca la Comrat

Mod de preparare:

Se amestecă maioneza, condimentele, usturoiul mărunţit. Tăiem carnea de oaie bucăţi nu prea mari, ungem carnea cu amestecul respectiv, lăsăm să se marineze 4-6 ore în dependenţă de cît de tînără e carnea. Carnea marinată o fierbem înăbușit la foc domol timp de 1,5-2 ore în apă sărată (1,5-2 pahare), dacă e necesar mai adăugăm apă pe parcursul fierberii. Cu 10 minute înainte de a fi gata adăugăm usturoiul tocat mărunt, presărăm cu verdeaţa tocată mărunt.

Ingrediente:

•    1-1,2 kg de carne de oaie pe os,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    coriandru,
•    0,5 pahar de maioneză,
•    4 căţei de usturoi,
•    1 lingură de pătrunjel tocat.

Cuvinte cheie:

bucataria , reteta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2385 locuitori

Bumbăta este un sat şi comună din raionul Ungheni. Bumbăta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2385 de oameni. Satul Bumbăta a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.