Mergi spre compartimentul: Bucătăria
21 ianuarie 2013, 15:06 Bucătăria views 14326
21 ianuarie 2013, 15:06 Bucătăria views 14326

Rușii recunosc că cel mai bun cahor este din Moldova

Cahorul moldovenesc s-a dovedit a fi cel mai calitativ din toate mostrele supuse unui test în cadrul emisiunii „Среда обитания”, difuzată duminică pe postul de televiziune rusă Pervîi Kanal, informează UNIMEDIA.

Conform standardelor, un cahor adevărat trebuie să conțină cel puțin 16% оb. şi zahăr 80 g/cub. dm, iar adaosurile sînt inacceptabile.

Jurnaliștii ruși au hotărît să afle care din cahorurile vîndute într-un magazin obișnuit din Moscova corespunde standardelor menționate mai sus. Pentru aceasta, ei au cumpărat șapte sticle ale diferitor producători și le-au dus la doi experți somelieri din Comisia de Degustare a Centrului de testare și certificare a Federației Ruse („Rostest”).

Patru din cele șapte mostre de vin din start nu au trecut testul.

 

Cuvinte cheie:

vin , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1580
Populația:
1605 locuitori

Dancu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Dancu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1605 oameni. Satul Dancu a fost menționat documentar în anul 1580 cu denumirea Ușerești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.