Mergi spre compartimentul: Bucătăria
17 ianuarie 2013, 15:50 Bucătăria views 4390
17 ianuarie 2013, 15:50 Bucătăria views 4390

Vinurile moldovenesti prezentate la o degustarea la Tokio

Peste 30 de vinuri, inclusiv vinuri spumante, ale producătorilor moldoveni au fost prezentate la degustarea de la Tokio. Potrivit unui comunicat de presa al Parlamentului, majoritatea vinurilor au fost apreciate de către specialiști ca fiind de înaltă calitate, relatează tv7.md.

Japonezii prezenți la eveniment au fost în special interesați de vinurile produse din soiuri de struguri de origine locală și au încurajat producătorii moldoveni să aducă pe piața niponă astfel de vinuri.

„Am rămas impresionată de cunoștințele japonezilor în materie de vinuri și de rafinamentul lor în selectarea și aprecierea acestora. Am întîlnit oameni deschiși, care aveau informații generale despre Republica Moldova, însă cred că după acest eveniment vor vorbi și altora mai mult despre țara noastră, inclusiv despre vinurile moldovenești”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, după prezentarea de la Tokio.

Prezentarea de vinuri moldovenești a fost organizată, la Tokio, de către vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, și ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, aflați într-o vizită de documentare în Japonia.

Cuvinte cheie:

vin , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1076 locuitori

Alcedar este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alcedar, Curătura și Odaia. Satul Alcedar este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 12 km de oraşul Şoldăneşti şi la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Alcedar este atestat pentru prima în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.