|
Cum să depozitezi corect fructele și legumele
De fiecare dată cînd vii cu pungile pline de legume și fructe proaspete cumpărate de la piață, te simți tentat să le pui pe toate în același loc și să te odihnești după intensa sesiune de cumpărături. Nu face această greșeală, deoarece, depozitate corect, alimentele proaspete își vor păstra aroma mai mult timp.
Iată o listă cu cele mai comune fructe și legume și cum trebuie să fie corect depozitate:
1. Roșii
Roșiile nu trebuie niciodată puse în frigider. Poți, în schimb, să le păstrezi la temperatura camerei timp de maxim trei zile. Frigul le face să se înmoaie și le diminuează aroma.
2. Cartofi și ceapă
Ambele pot fi depozitate în hîrtie sau material textil într-un loc întunecat, timp de o lună. Nu le pune la un loc însă, pentru că ceapa absoarbe umezeala cartofilor și emite etilenă, care accelerează procesul de învechire al cartofilor.
3. Mere
Dacă vrei să te bucuri de aroma lor puternică, le poți depozita în frigider, în partea de jos a acestuia, într-o punguță de plastic.
4. Ierburi
Pătrunjelul, menta sau coriandrul pot fi puse la frigider în pungi de plastic și păstrate acolo timp de o săptămînă. Cimbrul, rozmarinul și arpagicul rezistă două săptămîni, însă busuiocul nu are ce căuta la temperaturi scăzute deoarece se înnegrește. Pune frunzele într-un pahar cu apă, acoperă-l cu o punguță de plastic și ține-l la temperatura camerei timp de o săptămînă.
5. Citrice
Citricele rezistă la frigider timp de trei săptămîni. Dacă ai nevoie de sucul lor pentru o anumită rețetă, scoate-le de la rece, ține-le cîteva ore în bucătărie și abia apoi stoarce-le.
Cît despre necesitățile de depozitare ale altor fructe și legume, iată care dintre ele pot fi ținute la frigider: caisele, fructele de pădure, broccoli, varza, morcovii, conopida, strugurii, ciupercile și dovleceii.
La temperatura camerei poți să păstrezi: bananele, castraveții, vinetele, ghimbirul, ananasul, ardeii grași, portocalele.
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1575
- Populația:
- 4198 locuitori
Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin, datează din mai 1575.
Comentarii
(0)