Mergi spre compartimentul: Bucătăria
16 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 14180
REŢETA ZILEI: Carne de vită cu praz
16 noiembrie 2023, 13:05 Bucătăria views 14180

REŢETA ZILEI: Carne de vită cu praz

Mod de preparare:

Carnea de la pulpă se taie felii, se bate, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se rumeneşte cu ulei pe ambele părţi. Prazul se taie inele, se pune pe fundul ceaunului, deasupra se pune carnea prăjită, pe carne - roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate, se acoperă cu ceapă, se adaugă pastă de ardei graşi şi sare. Se acoperă cu  un capac şi se înăbuşă la cuptor. Cu 15 minute înainte de a se scoate din cuptor se toarnă vinul, se pun foi de dafin, piper, verdeaţă tăiată şi usturoi pisat.

Ingrediente:

  • 700 g carne de vită,
  • 2 fire praz,
  • 4-5 linguri verdeaţă tăiată,
  • 4-5 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • ½ pahar vin alb sec,
  • ½ lingură făină,
  • 2 căţei de usturoi,
  • 5-6 roşii,
  • 1-2 ardei graşi roşii,
  • foi de dafin.

Cuvinte cheie:

Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
38 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Leordoaia a fost menționat documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.