Mergi spre compartimentul: Bucătăria
14 iunie 2011, 15:31 Bucătăria views 5370
14 iunie 2011, 15:31 Bucătăria views 5370

În Moldova nu există pericolul declanșării unei epidemii cu bacteria E.coli

Riscul de apariţie pe teritoriul Moldovei a infecţiei intestinale, cauzate de bacteria E.coli, este minimal. Aceasta este opinia ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi. Potrivit lui, careva adresări sau plîngeri din partea cetăţenilor privind infecţiile intestinale acute, nu au fost înregistrate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de msnbc.com, a declarat, că tulpina bacteriei Escherichia coli (E.coli), care provoacă infecţiile intestinale mortale în Europa - este un microorganism principial nou, cu care medicina de astăzi nu s-a confruntat încă.

Potrivit rezultatelor preliminare a cercetărilor genetice ale acestei tulpini de bacterie, este vorba de o formă a două bacterii E.coli care au suferit mutaţii. Expertul în securitatea alimentară a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Hilde Kruse, a declarat că tulpina nouă este „mult mai virulentă” în comparaţie cu bacteriile de la care provine.

Boala se manifestă prin greţuri, dureri abdominale şi diaree hemoragică, insuficienţă renală acută şi anemie. Persoanele cu o asemenea simptomatică, trebuie să se adreseze de urgenţă medicului. Pacienţii infectaţi sînt spitalizaţi şi supuşi dializei şi transfuziilor de sînge în secţiile de reanimare şi nefrologie.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (2)
  • #2 liberabit Răspunde Citează selecţia
    peste tot ucide la noi nu!!! Cum se face si unde testarea alimentelor in Moldova, parca s-a declarat ca nu exista nici un centru unde s-ar putea determina acest virus???
  • #1 liberabit Răspunde Citează selecţia
     Cum se face ca la noi nici gripa aviara nu-i, nici porcina, cum moare cineva se mai incearca sa se dea din coate, uneori e mai usor sa previi, decit sa trateyi, mai bine s-ar educa populatia , s-ar informa ce si cum... nu sa se umble cu tainuirea adevarurilor...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.