Mergi spre compartimentul: Bucătăria
07 mai 2015, 17:09 Băuturi tradiţionale views 22519
Presa britanică: „Podgoriile din Moldova produc cele mai curate fructe din lume (Video)
07 mai 2015, 17:09 Băuturi tradiţionale views 22519

Presa britanică: „Podgoriile din Moldova produc cele mai curate fructe din lume (Video)

Cu peisaje virgine, neafectate de industrie și binecuvîntate cu cel mai prețios pămînt, „cernoziom", podgoriile din R. Moldova produc cele mai „curate" fructe din lume, scrie cunoscuta publicație britanică „The Drink Business".

Potrivit jurnaliștilor britanici, R. Moldova are o istorie bogată în vinificație și vizitatorii sînt surprinși de efortul pe care îl face populația pentru a-i primi pe oaspeții străini. Autorul reportajului descrie camerele largi și luxoase, precum și restaurantele excelente din vinăriile moldovenești.

„Prin vizitarea vinăriilor moldovenești începi un nou sort de turism vinicol: uită de cetățile din Médoc sau dealurile impresionante din Toscana, în Moldova găsești o primire caldă, săteni care produc vin pentru a-și asigura existența și soarele Europei de Sud-Est. Moldova, de asemenea, are un potențial imens de a-și promova soiurile locale, cum ar fi Feteasca Albă, Feteasca Regală și Feteasca Neagră", scrie „The Drink Business".

Sursa descrie și bucatele tradiționale, cum ar fi plăcinta sau mămăliga, care se află, de obicei, pe masă alături de vin.

„Deci, dacă știți doar că orașul Chișinău este capitala R. Moldova de la concursul „Eurovision" ( sau este vorba doar de mine?), acum este timpul să te uiți și în această parte a lumii și să înveți mai multe despre istoria îndelungată a acestei țări, despre oamenii calzi și pasionali, despre dragostea pentru vin. Cu peisaje virgine, neafectate de industrie și binecuvîntate cu cel mai prețios pămînt, „cernoziom", podgoriile din Moldova produc cele mai curate fructe din lume. Moldova are nevoie acum de o șansă", susține autoarea reportajului, Beth Willard.

Amintim că informații ample despre bucatele tradiționale moldovenești, cultura, natura și turismul, pot fi vizualizate la compartimentele respective ale proiectului moldovenii.md

Cuvinte cheie:

Moldova , vin , Marea Britanie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.