Mergi spre compartimentul: Costumul popular
01 august 2015, 16:20 Costumul popular views 10611
Și rochiile au istorie – asta o demonstrează autoarele proiectului „Istoria rochiilor uitate” (VIDEO)
01 august 2015, 16:20 Costumul popular views 10611

Și rochiile au istorie – asta o demonstrează autoarele proiectului „Istoria rochiilor uitate” (VIDEO)

În seara zilei de 30 iulie, la salonul „molDeco" a avut loc lansarea proiectului „Istoria rochiilor uitate" („Истории забытых платьев"), relatează NOI.md.

Trei tinere, membre ale art-grupului „Dnevnik" – Ana Popenco, Olga Zibalo și Natalia Mitereva – au hotărît să scuture praful de pe unele rochii demult uitate în garderobă și să le facă eroine principale ale acestui proiect.

Rochiile au și ele viețile și poveștile lor. Istoriile a 14 rochii au fost cusute într-o copertă. Un proiect, poate chiar un tribut, dedicat prietenelor și dușmancelor noastre din dulap. Cele de care uneori uităm, dar la care neapărat revenim pentru retrăiri și emoții, cu care doar o rochie cu istorie poate fi încărcată", a specificat Ana Popenco, intervievată de NOI.md.

Tînăra este autoarea textelor care apar în acea mică carte de istorii. Textele însă nu sînt alcătuite, ci transcrise din viața fiecărei eroine. Celelalte organizatoare, fotografele Olga și Natalia, au încercat să redea în cele mai mici detalii fiecare istorie aparte, cu ajutorul imaginilor.

„Un proiect mișcat din sufletele noastre. Un proiect de suflet ticluit cu mult drag și dedicație", a adăugat Ana.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

expoziție , istoria , costum popular

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
2217 locuitori

Pelinei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sătuc și Pelinei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2217 oameni. Satul Pelinei a fost menționat documentar în anul 1708.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.