Spre compartiment: Costumul popular
20 aprilie 2015, 14:13 Costumul popular views 29266
20 aprilie 2015, 14:13 Costumul popular views 29266

Сămăşile în stil etno sînt mereu în vogă!

Conform tendințelor modei, în această vară, pe lîngă hainele cu cele mai sofisticate ornamente, combinaţii de culori şi texturi îndrăzneţe, tendinţele rămîn în spectrul materialelor şi culorilor naturale.

Starea de spirit sugerată de ţinutele purtate în vara 2014 este dulce, nostalgică, rustică, trimiţîndu-ne cu gîndul la pînzele ţesute în casele de la ţară. Accentul este pus pe haine croşetate de mînă, asemănătoare celor lucrate de bunica, pe rochii lungi din in sau bumbac decorate cu broderii inspirate din portul popular.

Pe lînga faptul că sînt deosebit de comode datorită materialelor naturale şi a siluetelor lejere, cămăşile şi rochiile-tunici, pot fi purtate la diverse evenimente – sînt o alegere ideala pentru persoanele care vor să ţină pasul cu moda.

Diversitatea cămăşilor în stil etno are la bază elemente inspirate din portul popular. Acestea sînt originale prin ţesăturile naturale utilizate, croială, elementele decorative, gama cromatică etc. Sperăm că cunoaşterea unor asemenea aspecte din istoria cămăşilor populare moldoveneşti vă vor face să optaţi în favoarea hainelor cu elemente etno, care mereu sînt în vogă!

Absolut peste tot puteţi purta o camaşă în stil etno, daca ştiţi cu ce să o asortaţi şi cum să potriviţi accesoriile. În acest sezon, poate fi îmbrăcată cu încredere la școală sau la serviciu, la film ori la restaurant şi de ce nu, la o plimbare.

Mai multe informaţii despre costumul popular femeiesc aflați aici.

Cuvinte cheie:

Moldova , costum popular , moda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
65 locuitori

Caraiman este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 215 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 65 de oameni. Satul Caraiman a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.