Mergi spre compartimentul: Costumul popular
19 decembrie 2013, 14:22 Costumul popular views 12855
19 decembrie 2013, 14:22 Costumul popular views 12855

La Chişinău se va desfăşura prima ediţie a Paradei Portului Popular de Iarnă

Foto: moldpres.md

Ministerul Culturii, în parteneriat cu echipa de creaţie a emisiunii televizate „Tezaur" de la Moldova 1, organizează duminică la Pensiunea Agroturistică „La Hanul lui Vasile" din comuna Tohatin, municipiul Chişinău, prima ediţie a Sărbătorii „Parada Portului Popular de Iarnă", relatează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al ministerului nominalizat, evenimentul se va axa pe promovarea tradiţiilor şi a portului popular de iarnă prin prisma formaţiilor folclorice autentice din diferite zone geografice ale Moldovei, susţinerea meşterilor populari, care confecţionează articole vestimentare de înaltă valoare etno-culturală, precum şi conservarea, promovarea şi valorificarea patrimoniului cultural imaterial.

În cadrul manifestării vor colinda formaţiile etno-folclorice "Tălăncuţa" şi "Plăieşii", ansamblurile folclorice „Romaniţa", „Cucoara", „Opincuţele", formaţia folclorică de bărbaţi „Ceata lui Gianu", Teatrul etno-folcloric „Moştenitorii" ş.a.

Portul popular va fi prezentat de către meşteri populari autentici precum Maria Cristea de la Casa Portului Popular „Casa Cristea", Valentina Guţu din Gordineştii Noi, Edineţ, Constantin Cojan din Colibaşi, Cahul, Ecaterina Popescu din Clişova Nouă, Orhei ş.a.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
1075 locuitori

Gălăşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gălăşeni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîșcani și la 196 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1075 de oameni. Satul Gălășeni a fost menționat documentar în anul 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.