|
Cîntece pe malul Răutului: Orhei a găzduit festivalul anual Miorița Verde Fest ©
În weekend-ul trecut, 28 mai, în Rezervația natural-culturală din satul Orhei Vechi, satul Butuceni, a avut loc festivalul anual Miorița Verde Fest, un festival de muzică acustică.
În cea mai bună tradiție moldovenească, într-o îmbinare cu natura, pe malul rîului Răut, și în sunetul armonios al muzicii live, oaspeții evenimentului s-au putut bucura de vin, mîncare tradițională și compoziții ale unor artiști talentați în stiluri pop, rock și jazz.
În acest an, pe scena Miorița au urcat DJ Shahash, Misha Grossu & Band "iSWING my WAY", Mark Oselski , Violeta Botezatu, Lidia Isac, Gîndul Mîței și Paula Seling.
Organizatorii concertului – liderul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov, și producătorul Serghei Orlov – au comunicat detalii despre eveniment:
"Astăzi este cea de-a treia ediție a Miorița Verde Fest, care este organizată de mine și Roman Iagupov împreună cu DAAC-Hermes S.A. Anul acesta avem alături de noi GEELY Moldova - mașini frumoase, pe care vizitatorii festivalului le pot aprecia. Festivalul este dedicat muzicii naturale live acustice și are loc într-o rezervație naturală atît de frumoasă, numită "Orhei Vechi", satul Butuceni, ferma Veche. Un rîu, o poiană, un foc de tabără, o stîncă - ce poate fi mai frumos decît o astfel de atmosferă și o astfel de muzică! Scopul nostru este să prezentăm muzicieni noi, artiști interesanți oamenilor care sînt doritori de o comunicare vie cu muzica, natura și ecosistemul acestui loc", a declarat Serghei Orlov pentru Noi.md.
"Muzicienii noștri și nu doar cîntă, ei vin aici să ne viziteze, noi alegem un luminiș frumos, pentru că prețuim natura, tradițiile, și facem o sărbătoare în primul rînd pentru oameni", a spus Roman Iagupov.
Vasile Chirtoca, președintele DAAC-Hermes S.A., a povestit cum s-a născut ideea de a crea Miorița Verde Fest:
"Acest festival are deja o istorie, ideea acestui festival îi aparține liderului trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov, care s-a plictisit atît de mult în timpul pandemiei și s-a gîndit atît de mult la ce să mai facă, încît și-a dat seama că este necesar să facă ceva în aer liber, astfel încît oamenii să se adune, să uite de pandemie și să se relaxeze și, în același timp, să creeze o oportunitate pentru muzicieni să cînte, să servească oamenii și să cîștige niște bani. Ideii s-a alăturat, eu cred, cel mai bun producător al nostru, Serghei Orlov,, într-un final s-a născut ideea acestui festival. Am acceptat imediat invitația de a lua parte la festival și ajutăm la desfășurarea acestuia. Iar emoțiile pe care le avem noi, familiile noastre și personalul nostru sînt cu siguranță mai mari decît contribuția financiară la festival. Le mulțumim organizatorilor! Vom continua să sprijinim astfel de inițiative și în viitor!
Carolina Voitenco, co-organizator: "Este un loc frumos, care predispune la evenimente precum festivalurile de vară. Vreau să vă reamintesc că acesta este al treilea festival, iar primele două le-am desfășurat în locația Vila ETNICA.
Vladimir Parnov, proprietar al complexului turistic Vila ETNICA: "Nu ne sperie vremea și nimic nu ne sperie. Vom continua să o facem în continuare! Și ne bucurăm pentru o zi atît de frumoasă și pentru oaspeții atît de simpatici care au venit astăzi la festival! Locația de aici ne permite să găzduim un număr mare de vizitatori și sperăm ca anul viitor acest festival să ocupe cu încredere primul loc în clasamentul festivalurilor noastre moldovenești".
Nicu Țărnă, liderul formației Gîndul Mîței: " Eu nu vreau să critic acum că sînt prea multe festivaluri, dar eu consider acesta unul dintre festivalurile care trebuie să crească, pentru că noi, în Moldova, avem prea multe. E unul inedit, e unul legat de, hai să spunem, partea subtilă a muzicii, adică o chestie mai acustică, mai jazzie, mai un folk, nu neapărat folclor. Sper nu e ultima ediție, sper să mai fie, cu mare drag o să mai venim, dar atmosfera, satul Butuceni, Orheiul Vechi, este splendidă. Noi ne bucurăm enorm de mult că sîntem aici".
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1809
- Populația:
- 5054 locuitori
Cişmichioi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cişmichioi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 108 km de municipiul Comrat și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 5054 de oameni. Satul Cişmichioi a fost întemeiat în anul 1809.
Comentarii
(0)