Mergi spre compartimentul: Cultura
16 mai 2012, 10:40 Cultura views 9257
16 mai 2012, 10:40 Cultura views 9257

Kievul, Minskul, Moscova, Chişinăul vor schimba întreaga umanitate


Foto: m.ruvr.ru 

Rusia, Ucraina, Belarus şi alte ţări creştine din estul Europei împreună vor schimba întreaga umanitate, a declarat şeful Departamentului Sinodal pentru relațiile Bisericii cu societatea, protoiereul Vsevolod Ciaplin, î cadrul unei conferințe video Moscova- Kiev-Minsk, relatează pan.md.

Potrivit lui Vsevolod Ciaplin, viitorul Europei nu va fi determinat de  Londra, Paris sau Bruxelles, ci de  Kiev, Minsk, Moscova, Chișinău, Atena, Bucureşti, „acele oraşe care sînt centrele civilizaţiei creştine din Europa de Est”.

"Deja astăzi noi - Kievul, Minskul, Moscova – sîntem mai mult Europa decît vestul continentului nostru.  Occidentul a trădat idealurile Romei, ale creştinismului, ale acelei Europe, care se baza pe dreptul roman şi idealurile creştine, pe care le-au unit cu dreptul roman împărații Constantin şi Iustinian", - a declarat V. Ciaplin.

El și-a exprimat speranţa că celebrarea Creștinării Rusiei în Rusia, Belarus şi Ucraina, va fi spectaculoasă, „dar şi cel mai important – plină de sens”, va atrage în număr mare tinerii, ne va conduce la ideea că  această sărbătoare „vorbește despre ceva mult mai important decît economia, politica, sau discuțiile legate de nuanțele guvernării”.

„Toate acestea se vor schimba de multe, multe ori, iar vectorul civilizaţional de dezvoltare a popoarelor noastre, după cum noi sperăm şi credem, va rămîne neschimbat. Sîntem chemaţi astăzi pentru a construi de civilizaţia creştină răsăriteană, care are cheile de la viitorul lumii”, - a concluzionat preotul, adăugînd că „alternativa acestei căi este apocalipsa”.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
4790 locuitori

Sărata-Galbenă este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cărpineanca, Valea Florii, Coroliovca, Brătianovca și Sărata-Galbenă. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4790 de oameni. Satul Sărata-Galbenă a fost menționat documentar în anul 1609 cu denumirea Răurești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.