Mergi spre compartimentul: Cultura
15 ianuarie 2017, 11:40 Cultura views 6263
Preşedintele a depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu (Foto)
15 ianuarie 2017, 11:40 Cultura views 6263

Preşedintele a depus flori la bustul poetului Mihai Eminescu (Foto)

Astăzi, cînd se împlinesc 167 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, însoţit de consilierii prezidenţiali, au depus flori la bustul scriitorului de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare" din Chişinău, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

"Am depus astăzi flori la bustul poetului Mihai Eminescu. Eu cred că noi trebuie să ne mîndrim cu toții că avem așa personalități în istoria poporului nostru. S-a scris și s-a spus enorm de mult despre Eminescu, nu e cazul să repet lucruri cunoscute, vreau doar să subliniez că opera lui trebuie transmisă din generație în generație așa cum transmitem credința noastră creștină, pentru că și creația literară a lui Mihai Eminescu ne-a modelat și ne reprezintă în foarte mare măsură.

Poezia care, în opinia mea, reflectă cel mai bine situaţia în care se află ţara noastră este "Criticilor mei" și le-o adresez criticilor mei", a spus Igor Dodon.

"Multe flori sînt, dar puține

Rod în lume o să poarte,

Toate bat la poarta vieții,

Dar se scutur multe moarte.

E ușor a scrie versuri

Cînd nimic nu ai a spune,

Înșirînd cuvinte goale

Ce din coadă au să sune".

Președintele a mai adăugat că alături de morala creștină, alături de buna educație și instruire, cultura, a avut și va avea un rol decisiv în formarea unor oameni demni, care să fie parte a unei societăți integre.

Președintele a anunțat că în viitorul apropiat va iniția unele proiecte culturale, care să aducă mai aproape de toți creațiile artistice din trecut și contemporane. "Voi fi un președinte care va sprijini proiectele culturale și educative, nu doar prin declarații și încurajări, ci și prin fapte", a concluzionat Igor Dodon.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
651 locuitori

Mărdăreuca este un sat din cadrul comunei Boşcana, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de  19 km de oraşul Criuleni şi la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 651 de oameni. Satul Mărdăreuca a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.