Mergi spre compartimentul: Cultura
09 septembrie 2016, 15:45 Cultura views 6117
Cum arată clădirea renovată a Muzeului de Arte înăuntru (Video)
09 septembrie 2016, 15:45 Cultura views 6117

Cum arată clădirea renovată a Muzeului de Arte înăuntru (Video)

Muzeul Național de Arte a Moldovei încă se află în restaurare, aceasta deși lucrările de renovare urmau să fie finisate în primăvara anului curent. La începutul săptămînii, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova a publicat un filmuleț în care este surprinsă incinta edificiului.

Cu doi ani în urmă, fosta clădire a gimnaziului pentru fete, fondat de principesa Natalia Dadiani, a primit un milion de euro din partea Guvernului român pentru restaurare. În secolul trecut, era una dintre cele mai frumoase clădiri de pe strada 31 August 1989 din Chișinău și se pare că, în curînd, și astăzi chișinăuienii vor putea spune că este unul dintre cele mai spectaculoase edificii.

Chiar dacă lucrările de renovare continuă, clădirea renovată a Muzeului Național de Arte a Moldovei pare să fie una ruptă din povești.

Muzeul Național de Arte a Moldovei este declarat monument de arhitectură şi istorie de însemnătate naţională, fiind introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău alcătuită de Academia de Ştiinţe.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

muzeu , restaurare , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
225 locuitori

Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.