Spre compartiment: Istoria
13 octombrie 2024, 13:00 Istoria views 1663
Trecut - prezent: Cum și-a schimbat aspectul Casa Presei de-a lungul timpului
13 octombrie 2024, 13:00 Istoria views 1663

Trecut - prezent: Cum și-a schimbat aspectul Casa Presei de-a lungul timpului

Portalul Noi.md propune atenție dumneavoastră noi fotografii din seria „Trecut - prezent”, din care puteți vedea cum s-a schimbat orașul Chișinăul de-a lungul timpului.

Astăzi ne vom muta în inima orașului - Centrul Chișinăului. Vă propunem spre comparație fotografii cu strada Pușkin, intersecție cu strada 31 August (fosta stradă Kiev), realizate în 1973 și 2024, în care putem vedea legendara clădire - Casa Presei.

Aceasta găzduiește diverse instituții, inclusiv agenții de presă și un centru de presă. La parterul clădirii există spații comerciale: o cafenea, o brutărie și magazine.

Casa Presei din Chișinău a fost construită în perioada sovietică ca parte a infrastructurii de tipărire și distribuție a informațiilor, inclusiv ziare și reviste. Clădirea a jucat un rol important în activitatea jurnaliștilor și editorilor, oferind spații pentru diverse mijloace de informare în masă.

Alte fotografii ale Chișinăului din cadrul proiectului Noi.md „Trecut – prezent” pot fi văzute la următorul link.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Casa Presei , Chisinau , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2570 locuitori

Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de  oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.