Mergi spre compartimentul: Istoria
10 ianuarie 2023, 14:00 Istoria views 1875
Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, la împlinirea a 548 de ani de la Bătălia din Vaslui
10 ianuarie 2023, 14:00 Istoria views 1875

Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, la împlinirea a 548 de ani de la Bătălia din Vaslui

Membrii Mișcării Naționale VOIEVOD, precum și ai Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan" au depus astăzi la flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, cu prilejul marcării a 548 de ani de la Bătălia de la Vaslui (10.01.1475), în care oastea Moldovei condusă de Ştefan cel Mare a repurtat o strălucită victorie asupra armatei otomane.

La acțiunea de comemorare a participat și fostul președinte Igor Dodon.

"Astăzi, tradițional marcăm marea victorie a lui Ștefan cel Mare în bătălia de la Vaslui! Astfel, Mișcarea Națională VOIEVOD și Mișcarea de Tineret Urmașii lui Ștefan, împreună cu ex-Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, au adus un omagiu marelui Domnitor Ștefan cel Mare.

Este datoria noastră să păstrăm vie memoria de glorie a strămoșilor noștri, a moldovenilor, care au luptat și au învins cea mai mare armată din lume la acea etapă, pentru a păstra independența țării noastre Moldova!", au declarat participanții la acțiune.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

monument , Stefan cel Mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
3087 locuitori

Bilicenii Vechi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bilicenii Vechi și Coada Iazului. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Sîngerei şi la 115 km nord de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3087 locuitori. Satul Bilicenii Vechi este atestat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.