Mergi spre compartimentul: Istoria
09 mai 2015, 15:30 Istoria views 30942
09 mai 2015, 15:30 Istoria views 30942

A descifrat unul dintre cele mai mari mistere ale antichităţii!


Foto: jurnalul.ro

Stephanie Dalley, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, a descifrat unul dintre cele mai mari mistere ale antichităţii, scrie The Guardian. Este vorba despre Grădinile suspendate din Babilon, una dintre cele 7 minuni ale lumii, despre care se presupune că au fost construite la începutul secolului al VII-lea i.Hr. Potrivit cercetătoarei britanice, Grădinile suspendate au fost create la Ninive, la 480 de kilometri de Babilon.

După 18 de ani de studiu, Stephanie a ajuns la concluzia că Grădinile suspendate au fost construite de realizate asirieni în nordul Mesopotamiei, actualul Irak, şi nicidecum de babilonieni, în sud.

Dalley a găsit dovezi că această minune a lumii antice a fost construită de regele asirian Sanherib, mai degrabă decît regele babilonian, Nabucodonosor.

Dovezile prezentate de Dalley au fost găsite în descifrarea unor scrieri cuneiforme babiloniene şi asiriene şi a reinterpretarii unor texte greceşti şi romane. Acestea au inclus o inscripţie asiriană din secolul al VII-lea i.Hr., care a fost tradusă greşit în anii '20.

Cercetătoarea a fost uluită în momentul în care a găsit propria descriere a lui Sanherib a acestei minuni antice, ca fiind "un palat de neegalat şi o minune pentru toate popoarele".

"Cele şapte minuni ale lumii antice apar în textele clasice scrise cu secole mai tîrziu după ce Gradinile suspendate au fost create, dar Titus Flavius Iosephus, istoric din secolul I d.Hr, a fost singurul care a amintit că Nabucodonosor a fost creatorul acestora", a declarat Dalley.

Cuvinte cheie:

istoria , civilizatie , Mister

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2651 locuitori

Lipnic este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lipnic și Paustova. Satul Lipnic este situat la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2651 de oameni. Satul Lipnic a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.