Senzațional: fiul lui Stalin s-a predat naziștilor
Foto: topnews.ru |
Potrivit unor arhive sovietice, Yakov, fiul cel mare al lui Stalin care era comandantul unei baterii de tancuri, s-a predat trupelor naziste în timpul invaziei din 1941. Documentele contrazic astfel poziția oficială a Rusiei sovietice, conform căreia Yakov Djugașvili, fiul cel mare al lui Stalin, a fost capturat de către germani, scrie Independent, bazîndu-se pe documentele din arhivele ruse.
Se știe că Stalin l-a renegat pe fiul său, Yakov, în 1928, în urma unui conflict avut din cauza unei relații amoroase a tînarului.
Dovezi ale trădării s-ar conține într-o scrisoare a comisarului de brigadă, în care lupta Yakov, Alexei Rumeanțev, care scrie că Djugașvili, comandant de baterie, împreună cu complicele său au fugit după bombardarea bateriei de către naziști, purtînd haine civile.
Potrivit revistei germane Der Spiegel, care a publicat descoperirile de arhivă, ei au ajuns la un lac, Djugașvili i-a spus soldatului să meargă mai departe, iar el a vrut să rămînă pentru a se odihni. Potrivit revistei, dorința de a rămîne înseamnă că el s-a predat. Revista oferă, de asemenea, un raport german privind interogarea lui Djugașvili, în timpul căreia el a criticat aspru Armata Roșie, calificînd acțiunile ei ca "prostești și idioate". De asemenea, el și-a permis afirmații antisemite, remarcă autorul articolului Tony Paterson.
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1573
- Populația:
- 11128 locuitori
Costeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Costeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ialoveni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 11128 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1573.
Comentarii
(0)