|
Adevărul despre Marele Război pentru Apărarea Patriei. Discuția 1.
Discuția 1. De ce este falsificată istoria celui de-al Doilea Război Mondial și a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
Dragi prieteni!
Proiectul nostru "Adevărul despre Marele Război Marele Război pentru Apărarea Patriei" este o serie de mici discuții și mini-prelegeri despre cele mai importante momente și etape ale Marelui război al poporului sovietic împotriva cotropitorilor fasciști. Proiectul a fost realizat la inițiativa Centrului Rus de Știință și Cultură din Republica Moldova, Uniunea Ofițerilor din Moldova și Comitetul Național de Coordonare "Pobeda".
Marele Război pentru Apărarea Patriei al poporului sovietic din 1941-1945 s-a deosebit printr-o amploare și cruzime fără precedent în istorie, prin lupta împotriva fascismului hitlerist, care a subjugat întreaga Europă. Hitler și aliații săi au urmărit scopul de a stabili dominația mondială.
Nazismul, războaiele dezlănțuite de fasciști, au adus nenumărate suferințe popoarelor lumii. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, al cărui cea mai importantă parte a fost Marele Război pentru Apărarea Patriei al poporului sovietic împotriva Germaniei Naziste și a aliaților săi europeni, au fost uciși peste 56 de milioane de oameni, peste 90 de milioane au fost răniți și 28 de milioane au rămas invalizi. De foame și epidemii au murit 12 milioane de oameni. Au fost distruse valori materiale uriașe.
Anii fascismului au fost anii îngrozitori de violență și teroare. Omenirea nu poate și nu are dreptul să uite cruzimea fasciștilor, crimele lor monstruoase comise în Uniunea Sovietică și în alte țări europene. Omenirea nu poate și nu trebuie să uite lagărele morții, camerele de gazare, satele arse și orașele distruse.
În lupta împotriva cotropitorilor fasciști au murit aproape 27 de milioane de oameni sovietici, inclusiv 14 milioane de cetățeni pașnici, inclusiv copii, femei și bătrîni. Sute de mii de oameni sovietici au fost torturați cu cruzime în lagărele naziste, iar peste 6 milioane de cetățeni sovietici au fost duși în Germania pentru muncă în sclavie.
Scopul lui Hitler nu era doar să aplice o lovitură militară Uniunii Sovietice, scopul lui era să lichideze statul sovietic, să distrugă și să înrobească poporul rus, toate popoarele sovietice. Dar liderii fasciști au greșit. Uniunea Sovietică a rezistat și a cîștigat o mare victorie asupra fascismului.
Falsificarea istoriei celui de-al Doilea Război Mondial și a Marelui Război pentru Apărarea Patriei a început aproape imediat după sfîrșitul lor. Încercările de rescriere a rezultatelor războiului s-au intensificat după prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991.
Să "rescrie" Marele Război Patriotic, să revizuiască radical cauzele, caracterul și rezultatele - asta încearcă să obțină falsificatorii moderni, care se ascund în spatele așa-numitei "noi citiri" a istoriei. Și în primul rînd, se străduiesc să facă acest lucru cei care au luptat împotriva poporului sovietic în acel război.
Nouă țări europene au făcut parte din Uniunea militară antisovietică, trupele lor acționau împreună cu trupele Wehrmachtului, fiind sub subordonarea operațională a comandamentului german. Acestea erau trupele Germaniei, Italiei, Finlandei, Slovaciei, Ungariei, României, Croației, Serbiei și Bulgariei.
În 1943, anul de cotitură al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, pe Frontul de Est, împotriva Armatei Roșii luptau peste un milion de ne-germani: români, slovaci, maghiari, finlandezi, italieni, spanioli, croați și alții. Acesta este exact acel adevăr pe care noi, fostul popor sovietic, cetățeni ai CSI, sîntem astăzi îndemnați să-l uităm. Să uităm de cele 27 de milioane de tați și mame, bunicii și străbunicii de-ai noștri care au murit.
Ideologii occidentali încearcă să elimine, să lichideze și să șteargă din mintea oamenilor însuși conceptul de "Mare Război pentru Apărarea Patriei", înlocuindu-l cu definiții precum "sovieto-german", "războiul nazisto-sovietic" și "Frontul de Est".
Falsificatorii istoriei aruncă orice amintire despre caracterul corect, de eliberare al Marelui Război Patriotic, el este prezentat drept un "război între două regimuri", "doi dictatori", "bătălia a două totalitarisme".
Istoria este falsificată pentru ca generațiile moderne să nu știe cine cu cine a luptat și de ce. Liderii și politicienii unor țări europene doresc cu adevărat să rescrie istoria, să uite de acordul rușinos de la München între Anglia, Franța, Italia fascistă și Germania nazistă privind împărțirea Cehoslovaciei în septembrie 1938, care a dezlegat mîinile naziștilor pentru agresiunile ulterioare și începutul celui de-al Doilea Război Mondial.
Sîntem îndemnați să uităm că împotriva URSS a luptat oficial nu numai Germania nazistă, ci și alte opt țări europene-aliate lui Hitler și foarte mulți voluntari din aproape toate țările Europei continentale. În total, pe frontul de Est în Wehrmacht au luptat 1,8 milioane de europeni și alte 400.000 în forțele armate voluntare ale SS.
De ce falsificatorii istoriei și neo-fasciștii vor să denatureze adevărul despre război și de ce vor să-l justifice pe Hitler și pe alți criminali naziști?
Pentru ca să priveze popoarele țărilor post-sovietice de memoria lor istorică, de identitatea națională și mîndria pentru faptul că noi, cetățenii fostei Uniuni Sovietice, am învins fascismul european. Pentru ca Occidentul colectiv să transforme mai ușor statele noastre suverane în neocolonii moderne, aflate sub controlul său extern.
Din păcate, un fapt rușinos al realității moderne este că mulți istorici și publiciști occidentali și autohtoni încearcă să diminueze măreția luptei popoarelor Națiunilor Unite împotriva fascismului, contestă deciziile procesului de judecată de la Nuremberg împotriva fascismului, minimalizează rolul URSS în victoria asupra fascismului, în plus, acuză poporul sovietic de ocupație, justific[ trădători care, cu armele în m]ini, au ajutat naziști să lupte împotriva Armatei Roșii, care lupta pentru eliberarea popoarelor europene de sub dictatura fascistă.
Desigur, nu putem fi de acord cu acest lucru, trebuie să luptăm împotriva acestuia, trebuie să scriem și să spunem adevărul despre evenimentele din acea vreme.
Iar adevărul despre Marele Război Patriotic este că poporul sovietic în 1941 a fost atacat nu numai de Germania nazistă, ci de întreaga Europă fascistă. Războiul a durat 1418 de zile și nopți lungi, groaznice și grele.
Adevărul este că poporul sovietic nu numai că și-a apărat libertatea și independența în acel război, a învins nazismul hitlerist, dar și a eliberat majoritatea statelor europene de sub jugul fascist.
Adevărul este că în timpul războiului am pierdut aproximativ 27 de milioane de oameni, am suferit pierderi materiale uriașe, dar am cîștigat. Steagul roșu al Victoriei a fost arborat pe Reichstagul Germaniei naziste învinse de soldații Armatei Roșii.
Și adevărul este că ne amintim și ne vom aminti de fapta eroică a poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei, iar 9 mai pentru noi, urmașii cîștigătorilor fascismului, va fi întotdeauna Ziua Victoriei!
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 3131 locuitori
Tabani este un sat şi comună din raionul Briceni. Tabani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3131 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tabani datează din anul 1437 cînd acesta se afla în proprietatea boierului Mihail de la Dorohoi.
Comentarii
(0)