Mergi spre compartimentul: Istoria
24 decembrie 2012, 11:44 Istoria views 8738
24 decembrie 2012, 11:44 Istoria views 8738

Un moldovean promovează cu succes Republica Moldova în Europa

Colonelul Serviciul Vamal al Republicii Moldova Petru Costin deja de mulţi ani promovează cu succes imaginea R. Moldova în Europa. Colecţionar cu renume mondial, el a finisat un turneu în ţările europene al muzeului Serviciului Vamal al Moldovei, pe care l-a fondat.

Colecţia sa de exponate istorice din 36 de steaguri ale domnitorilor  Moldovei şi steaguri militare, precum şi arme preistorice şi medievale a fost văzută de zeci de mii de vizitatori, potrivit agenţiei de presă Novosti-Moldova.

"Pentru mine, anul care se termină a fost unul bun. Sînt extrem de mulţumit de faptul că, datorită colecţiilor muzeului nostru cineva va cunoaşte Moldova pentru prima dată, alţii mai profund.  Este o fericire pentru mine să particip la promovarea imaginii ţării mele", - a spus Costin.

Meritele lui P. Costin în promovare istoriei ţării au fost marcate de cinci cele mai înalte ordine, 16 medalii şi mai mult de 50 de diplome a diferitor ţări. Pentru crearea colecţiei de steaguri istorice şi militare, precum şi a colecţiei unice de icoane Mitropolia Moldovei i-a acordat cea mai înaltă distincţie - "ştefan cel Mare".

Cuvinte cheie:

istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.