Mergi spre compartimentul: Istoria
01 noiembrie 2012, 22:47 Istoria views 12908
01 noiembrie 2012, 22:47 Istoria views 12908

Moldova a primit replica sabiei lui Ştefan cel Mare

Prim-ministrul turc, Recep Tayyip Erdogan, a făcut astăzi un gest onorabil şi a dăruit poporului moldav replica sabiei Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt, relatează publika.md.

Premierul turc a spus că Domnitorul Ştefan cel Mare este cunoscut atît în România, cît şi în Republica Moldova.

"Cu ani în urmă, o replică similară am dăruit României. Acum replica sabiei Domnitorului Ştefan cel Mare o dăruim Republicii Moldova. La primăvară, cînd voi vizita Moldova, vreau să îmi arătaţi unde aţi expus-o", a declarat premierul turc, Recep Tayyip Erdogan.

Spada lui Stefan cel Mare se află în patrimoniul Muzeului Topkapi Sarayi din Istanbul, Turcia. În colecţia de arme a muzeului se mai află alte două spade moldoveneşti din secolele XV-XVI, care prezintă caracteristici asemănătoare celei a domnitorului.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
150 locuitori

Chetroasa este un sat din cadrul comunei Hruşova, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Criuleni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 150 de oameni. Satul Chetroasa a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.