Mergi spre compartimentul: Istoria
13 octombrie 2012, 12:55 Istoria views 4300
13 octombrie 2012, 12:55 Istoria views 4300

La Chișinău s-a deschis expoziția „Patrimoniul istorico-arheologic al municipiului Chișinău”

În incinta Bibliotecii Naţionale s-a deschis o expoziție mobilă „Patrimoniul istorico-arheologic al municipiului Chișinău” în cadrul căreia sînt prezentate fotografiile siturilor arheologice pe teritoriul municipiului Chișinău.

Directorul Agenției Naționale de Arheologie, unul dintre organizatorii expoziției, Vlad Vornik a declarat într-un interviu acordat "Infotag", că ea are ca scop să atragă atenția publicului asupra importanței și valorii patrimoniului  arheologic  al orașului.

"Fotografiile redau unele dintre cele mai impresionante descoperiri arheologice din Chișinău și zona înconjurătoare începînd cu epoca pietrei pînă în prezent. Expoziția include fotografiile primelor săpături arheologice (Chișinău, Budești), precum și peisaje ale siturilor recente, din Valea Morilor, Biserica Armeană. La expoziție va fi prezentată și macheta cetății getice (sec. V-III i. Hr.) în apropiere de Durlești, care merită să fie studiată și restaurată ", - a spus directorul.

Potrivit acestuia, expoziția este mobilă, ceea ce înseamnă că mai tîrziu, va fi expusă în diferite muzee din capitală, precum și în școli și licee.

Sîmbătă, 13 octombrie, expoziția se va deschide în grădina publică Ștefan cel Mare.

Organizatori ai evenimentului sînt Institutul de Istorie Socială „ProMemoria”, împreună cu Direcţia Cultură a Municipiului Chișinău, Agenţia Naţională Arheologie, Muzeul Național de Arheologie și Istorie, Academia de Științe a Moldovei.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1065 locuitori

Nucăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Nucăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1065 de oameni. Satul Nucăreni a fost menționat documentar în anul 1671 cu denumirea Îndărătnici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.