Mergi spre compartimentul: Istoria
15 decembrie 2017, 11:45 Istoria views 7111
Suportul acordat pentru păstrarea steagului Ștefan cel Mare a ajuns la Mănăstirea Zografu (Foto, Video)
15 decembrie 2017, 11:45 Istoria views 7111

Suportul acordat pentru păstrarea steagului Ștefan cel Mare a ajuns la Mănăstirea Zografu (Foto, Video)

Containerul de sticlă pentru păstrarea în condiții adecvate a steagului de luptă al lui Ștefan Cel Mare a ajuns la Mănăstirea Zografu.

Darul a fost oferit de președintele țării.

În această vară, Igor Dodon a vizitat Mănăstirea Zografu și atunci el a spus că va confecționa un suport în care să fie păstrat și ținut la loc de cinste acest simbol al neamului nostru.

Șeful statului a constatat că relicva istorică are nevoie de condiții de păstrare speciale.

Steagul lui Ștefan cel Mare și Sfînt este unul dintre cele mai valoroase obiecte istorice rămase pînă în prezent de la domnitorul moldovean fiind cusut cu fire de aur și argint. Pe o parte a steagului este înfățișat Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe călare pe cal alb, omorînd cu suliţa un balaur, iar pe revers este redat botezul lui Iisus Hristos.

Steagul respectiv reprezintă vitejia, credința şi simbolul victoriei neamului nostru în luptele cu dușmanii. Aceste calități trebuie transmise din generație în generație, la fel ca și acest drapel.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

istoria , manastire , Stefan cel Mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
3093 locuitori

Biruinţa este un oraş în raionul Sîngerei, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul drept al rîului Răut, oraşul Biruinţa este situat la o distanţă de 27 km de orașul Sîngerei și la 134 km de Chișinău. Orăşelul Biruinţa a fost înfiinţat în anul 1963, pe lîngă fabrica de zahăr din Alexăndreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.