Mergi spre compartimentul: Istoria
06 martie 2012, 16:00 Istoria views 4460
06 martie 2012, 16:00 Istoria views 4460

Arheologii egipteni au descoperit o usă către viaţa de apoi

Arheologii au descoperit o usă de piatră, veche de 3500, care ar fi trebuit să fie către viaţa de apoi, într-un mormînt ale unui înalt oficial egiptean, lîngă templul Karnak, Luxor.

Ușa de piatră către viaţa de apoi a fost găsită lîngă Karnak, Egipt. Rolul ei era să lase spiritele morţilor să circule libere între prezent şi viaţa de apoi. Bucata de granit înaltă de aproape doi metri era acoperită cu texte religioase.

Artefactul a provenit din mormîntul lui User, o persoană importantă din anturajul reginei Hatshepsut, o regină puternică care a trăit în secolul al XV-lea î. Hr. User a fost vizir timp de 20 de ani, avînd şi titlul de prinţ şi primar al oraşului, potrivit inscripţiilor, moştenind funcţiile de la tatăl său.

Piatra era la mare depărtare de mormînt şi fusese integrată într-un zid construit de romani, 1000 de ani mai tîrziu.

Uşi false erau plasate pe zidul de vest a mormîntului, pe mesele alăturate fiind lăsate mîncare şi băutură pentru spiritul decedatului. Dr. Zahi Hawass, un expert în antichităţi egiptene, a declarat că uşa este o operă de artă şi prezintă un portret a reginei cu trăsături foarte tinere, putîndu-se observa în continuare o parte din vopseaua roşie, conform foxnews.com.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
976 locuitori

Revaca este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.06 km. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 976 locuitori. Satul Revaca a fost menționat documentar în anul 1760.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.