|
Foto: rtv.net |
Dezvăluiri uluitoare ale unui pilot din SUA despre atentatul din 11 septembrie
Locotenentul Heather Penney povesteşte, într-un articol publicat în ziarul The Washington Post, că în dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001 era la Baza militară Andrews, în statul Maryland, scrie Mediafax.
În contextul în care două avioane de pasageri loviseră deja Turnurile WTC din New York, iar un alt avion căzuse la sediul Pentagonului, Heather Penney a primit ordine precise: trebuia să urce într-un avion de tip F-16 şi să doboare Zborul 93 al companiei United Airlines, care avea o traiectorie suspectă şi se îndrepta spre Washington, existînd riscul de a fi lovit Casa Albă.
Problema era că avioanele de vînătoare de la baza Andrews nu erau încă echipate cu rachete, iar instalarea muniţiei ar fi durat cel puţin o oră, îşi aminteşte pilotul. Astfel că misiunea ei ar fi fost, după cum afirmă, doborîrea cu propriul avion a aeronavei de pasageri. Deşi ar mai fi existat şi posibilitatea catapultării înainte de impact.
Pilotul Heather Penney afirmă că era pregătită să moară în acea zi pentru apărarea Casei Albe şi a Statelor Unite. "Sînt considerată eroină pentru ceea ce voiam să fac. Dar nu am fost noi eroii acelei zile. Eroii au fost pasagerii Cursei 93", spune Penney.
La 13 ani de la atentate, încă există speculaţii în legătură cu circumstanţele prăbuşirii avionului Boeing 757–222 aparţinînd companiei United Airlines. Cursa 93 zbura din Newark (New Jersey) spre San Francisco (California) pe 11 septembrie 2001. Potrivit autorităţilor americane, la bordul aeronavei erau patru terorişti Al-Qaida care intenţionau să prăbuşească avionul probabil pe Casa Albă, însă au fost opriţi de cîţiva pasageri curajoşi, astfel că aparatul a căzut în statul Pennsylvania, provocînd moartea celor 44 de persoane aflate la bord. Vicepreşedintele SUA de la acea vreme, Richard Cheney, ordonase doborîrea oricărui avion suspect, dar Pentagonul dă asigurări că nu a fost nevoie de executarea acestui ordin, dat fiind că unii pasageri au luptat cu teroriştii şi au prăbuşit avionul.
Aproape 3.000 de oameni au murit în atentatele comise pe 11 septembrie 2001 la New York, la Pentagon şi la Shanksville, în statul Pennsylvania.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1489
- Populația:
- 2860 locuitori
Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.
Comentarii
(0)