Mergi spre compartimentul: Noi, moldovenii
17 februarie 2022, 00:00 Despre limba moldovenească views 1880
17 februarie 2022, 00:00 Despre limba moldovenească views 1880

Ziua internațională, limba moldovenească

La 21 februarie este celebrată Ziua internațională a limbii materne.

Potrivit fostului Ministru al Educației, Corneliu Popovici, în această zi accentele cad pe conștientizarea și acceptarea diversității culturale și lingvistice pe întreg mapamondul, pe recunoașterea şi utilizarea limbilor materne, pe promovarea solidarității bazate pe înțelegere, toleranță și dialog.

”Limba mamei este cel mai puternic instrument de conservare, dezvoltare și promovare a patrimoniului material și imaterial, este mijlocul de perpetuare a tradițiilor lingvistice și culturale.

Fie ca în această epoca a globalizării, să nu uităm de identitatea noastră, să ne cunoaștem limba, s-o vorbim corect, să nu permitem ca această moștenire valoroasă, apărată cu sânge, să dispară, întrucât o limbă trăiește prin vorbitorii ei”, a scris Popovici pe pagina sa de facebook.

Totodată, vă reamintim că informații exhaustive referitoare la limba maternă pot fi găsite pe site-ul nostru la compartimentul despre limbă.

La fel, te îndemnăm să îți Testezi cunoștințele despre limba maternă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
342 locuitori

Vladimirovca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Satul are o suprafaţă de circa 0.88 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Vladimirovca datează din anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.