11 septembrie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 911
Stoianoglo: „Trebuie să prevenim factorii care pun în pericol însăși existența Republicii Moldova”
11 septembrie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 911

Stoianoglo: „Trebuie să prevenim factorii care pun în pericol însăși existența Republicii Moldova”

Președintele Republicii Moldova trebuie să garanteze alegeri democratice, corecte și transparente, fără ingerinte externe și fără finanțare ilegală - aceasta este sarcina sa principală.

O astfel de opinie a exprimat fostul procuror general și candidat la președinția Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, relatează Noi.md.

Potrivit lui, este extrem de important ca, în timpul alegerilor, oamenii să aibă acces la mijloacele de informare în masă, să își poată exprima liber opiniile și ca drepturile lor să nu fie încălcate.

„Totodată, este necesar să prevenim mulți factori care transformă campania electorală într-un proiect de business, punînd în pericol însăși existența Republicii Moldova. Iar atunci cînd o parte din electorat este „cumpărată”, cînd este implicat factorul extern, se face geopolitică, și la fiecare scrutin se caută dușmani din afară – atunci societatea este pur și simplu isterizată, iar procesul electoral devine extrem de vulnerabil”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Alexandr Stoianoglo , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
114 locuitori

Rediul de Sus este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Rediul de Sus a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.