19 martie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 983
Chișinău pregătește un răspuns la acțiunile Federației Ruse în regiunea Transnistreană
19 martie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 983

Chișinău pregătește un răspuns la acțiunile Federației Ruse în regiunea Transnistreană

Președinta Maia Sandu, a reacționat la decizia Rusiei de a organiza alegeri prezidențiale în regiunea transnistreană, numind acest gest o „lipsă de respect” față de Republica Moldova, anunță Noi.md

În cadrul unei conferințe de presă, Sandu a menționat că "această mișcare a Rusiei este văzută ca o sfidare a suveranității și integrității teritoriale a Moldovei"

„Este o nouă acțiune care arată lipsă de respect față de statul de Republica Moldova și cetățenii săi. Acțiunea de răspuns a Guvernului va fi anunțată în curînd”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm, Rusia a deschis șase secții de votare în Transnistria pentru alegerile sale prezidențiale din 17 martie. Anterior, autoritățile Moldovei s-au declarat împotriva acestei decizii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Rusia , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
258 locuitori

Cepăria este un sat din cadrul comunei Șumna, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de locuitori. Satul Cepăria a fost întemeiat în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.