12 martie 2024, 09:30 Natura şi turismul views 770
Maia Sandu a dat startul campaniei de împădurire din această primăvară
12 martie 2024, 09:30 Natura şi turismul views 770

Maia Sandu a dat startul campaniei de împădurire din această primăvară

Continuă plantările în cadrul Programului național de împădurire pentru o țară mai verde și mai rezistentă la schimbările climatice, anunțate de șefa statului.

Președinta Maia Sandu a mers ieri în satul Rîșcova, raionul Criuleni și împreună cu angajații instituției prezidențiale, localnici, elevi de la gimnaziul din sat, studenți, reprezentantele Asociației Femeilor de Afaceri din Moldova și angajați ai întreprinderii silvice, au plantat 24 mii de puieți de salcâm, pe aproape 5 hectare de teren degradat .

Șefa statului a venit cu un îndemn către toți cetățenii ca, în următoarele săptămâni, să participe la sădirea pădurilor în cât mai multe localități din țară. Harta terenurilor pentru întreaga campanie de împădurire din această primăvară (martie-aprilie) poate fi accesată aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , împădurire , primăvară

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
870 locuitori

Dubna este un sat şi comună din raionul Soroca. Dubna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 25 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 870 de oameni. Satul Dubna a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.