22 mai 2023, 14:00 Personalități views 1613
Moldoveanul Vladislav Zotea a cucerit Everestul
22 mai 2023, 14:00 Personalități views 1613

Moldoveanul Vladislav Zotea a cucerit Everestul

Alpinistul moldovean Vladislav Zotea a cucerit muntele Everest vineri, 19 mai.

Acesta a anunțat despre performanța sa printr-o postare pe pagina sa de Instagram. Totodată, sâmbătă, 20 mai, alpinistul a urcat și muntele Lhotse I.

Cu un mesaj de felicitare la adresa sa a avenit și fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza care se cunoaște că este un iubitor al munților.

”Moldoveanul Vladislav Zotea a cucerit Everestul!

Bravo Vlad!”, a scris fostul premier.

„Visele devin realitate. 19 mai, Summit Everest 8848m, cel mai mare munte din lume. 20 mai, summit Lhotse 8516m, al patrulea cel mai mare munte”, a scris Vladislav Zotea pe pagina sa de Instagram.

De menționat că Vladislav făcea parte din același grup de alpiniști din care făcea parte și moldoveanul Victor Melnic (Brînza) care și-a dat suflarea aflîndu-se în tabăra 4.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Everest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1862 locuitori

Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.