Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tara si Limba Moldoveneasca
TARA si LIMBA moldoveneasca -- picatura de sange care a curs in trupul stramosilor nostri... |
|
-
#61 SuntBasarabean 26 septembrie 2012 | 14:50 Traiasca limbile! Basarabenii si Moldovenii vor di mereu ca fratii! Chiar daca unii vorbesc moldoveneasca si altii basarabeana! -
#62 jessy 26 septembrie 2012 | 12:11 Stramosii nostri sunt cei carora le multumim pt ca au luptat pentru tara Moldova si limba care o vorbim-limba moldoveneasca.. -
#63 sus 26 septembrie 2012 | 11:55 .........................................Ave MOLDOVA..................................... ...................................Ave Limba Moldovineasca.................................... -
#64 SuntBasarabean 19 septembrie 2012 | 19:07 Tu nici ruseste nu stii sa scrii, nici moldoveneste si nici romaneste sau basarabeneste! Mergi maiintai la scoala, invata macar o limba si pe urma trecem la istorie! -
#65 sus 19 septembrie 2012 | 18:50 #12SuntBasarabean Tu esti fascist, ai ceva cu basarabenii cu gagauzii si cu rusii!:)))))))))Еу ыс фасчист....да ту ешть румын....ец аутономия,сау ай читит ундева кэ сайтул http://www.moldovenii.md донязэ басарабенилор аутономие....ешть кам страниу:)))))))))))... -
#66 SuntBasarabean 19 septembrie 2012 | 15:18 ha ha ha , ce sa-mi traca? Tu esti fascist, ai ceva cu basarabenii cu gagauzii si cu rusii! Noi basarabenii nu avem nimic de impartit nici cu moldovenii nici cu romanii! Fiecare cu tara si limba lui! Noi vrem autonomia alaturi de transnistria si gagauzia! -
#67 sus 19 septembrie 2012 | 7:59 #10SuntBasarabean Сiteste tu si cu intrebatu ocupate tot tu:))))))))))))))))))))....stii care e chestea ca acelas Stati foloseste aceleas surse, ca si propogandistii istorici romini:))))...concluziile sint diferite si de aceia nu-l iubiti din suflet:))))))))))))))...nu-i nimic ,o sa-ti treaca:))))... -
#68 SuntBasarabean 18 septembrie 2012 | 20:48 Faci degeaba bascalie, citeste istoria lui Stati si ai sa vezi. Si la chisinau este mormantul soldatului necunoscut, si e clar ca e cel Basarabean - German, intreaba pe oricine pe strada. Te convingi singur(a). -
#69 sus 18 septembrie 2012 | 17:17 #8SuntBasarabean Ghini:))))))))))ghini si mai diparti:))))...tu vrei eu sa-t citesc istoria germaniei?:))))...povestestim si nii mai dispri multi, ca esti capabil doar di o propozitie...Basarabean, atunsi sii:))))...soldat necunoscut:))))... erau mai multi necunoscuti sau numa unu?:)))...daca nu era apu era si nu esti,da si esti ,esti ca no fost "daca",da numa "era". ... :))))))))))))))rominas,s'au dus cu mintea,s'au geniu:))))... -
#70 SuntBasarabean 18 septembrie 2012 | 10:26 Soldatul necunoscut era de origine Germanica, era cavaler Teuton, si daca ai sa citesti in istoria germaniei, ai sa vezi unde s-au stabilit ei. Iar vrancioaia e cunoscuta inca de pe vremea lui Stefan cel mare, daca nu eram noi, azi Moldova nu mai era, era pasalac Turcesc! -
#71 sus 17 septembrie 2012 | 17:52 ...Bun,numa nu ti inerva...eu personal ti cred...esti pi jiumati necunoscut,sau roman:)))... -
#72 SuntBasarabean 16 septembrie 2012 | 12:10 Nu-s din sudul moldovei, sut urmasul Vrancioaiei si ai eroului necunoscut! -
#73 sus 16 septembrie 2012 | 7:14 #4SuntBasarabean Poati esti din sudu RMoldova..........................Poati ti sa aranja mintili cindva,da garantii nai,asa ai una sa astepti...Cum tis mintili si cum esti botezat pi nimi nu interesaza... -
#74 SuntBasarabean 15 septembrie 2012 | 15:12 Bravo Natalia! Asa este,aici traiesc doar moldoveni si basarabeni. Tu esti moldoveanca , eu basarabean! Pacat ca vorbim limbi diferite, insa istoria ne va uni candva. Mai ales daca Partidul Patriotii Basarabiei va reusi unirea cu Germania! -
#75 sus 02 august 2012 | 7:09 ... :))))) nis nu are de ce, fiindca nu esti....toata ideia asta cu "romin" are numai un scop ,formarea unui stat,si cind ii spun ca RMoldova este ceva artificial le pot aminti ,ca noi sintem cu mult mai naturali decit ei,fiindca independenta ne am proclamat noi insusi,pe ei iau format rusii .... ce nu pot nega numai ca baetii romini is cu noroc ,dupa a doilea razboi mondial sa fost eu rus si dupa cum "eroic" sau impus ca stat ,nu ramine nis zanie de rominia...dar:)))) cum vedem prost sa fii noroc sa ai....noi moldovenii, numai prin propria munca,cu estea mini...si tot nu poti sai lipsesti de minte cu totul,doar folosasc pe a nostrii prosti:)))).... -
#76 nataliabradudombrovschi 01 august 2012 | 14:58 Fiekare ishi impune parerea sa, dar eu pentru nimik in lume nu ma voi numi romanka! -
#77 sus 24 iulie 2012 | 8:02 ...Natalita draga, sint ferm convis ca la 100 asai+riuri de singe varsat de'a lungu secolelor pentru tara asta-MOLDOVA, prin asta limba-MOLDOVENEASCA....ca nustiu cine, fara grai si fara neam, sa ne spuna verzi c'uuscate:)))) ....