Ruseştii Noi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ruseştii Noi și Ruseştii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5039 de oameni. Satul Ruseştii Noi a fost menționat documentar în anul 1524.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tara si Limba Moldoveneasca
TARA si LIMBA moldoveneasca -- picatura de sange care a curs in trupul stramosilor nostri... |
|
-
#41 sus 13 noiembrie 2012 | 20:24 #37razesu "...moldovenism..."...cu "ruminizm" poati fi acceptata forma...fata de ceva moldovenesc nu se poate ca nu-l poti moldoveniza pe un rus si chiar pe un oltean...fiindca ramine ce este si intotdeauna va fi...Si raz+tigani...stii chestea cu auzul muzical?....apu iti spun :eu daca pronunt cuvintu di mai sus ma inec si tusesc un secol....asta este stima di neamu meu...nis'odata un moldovan nu poati sa-si permita sa lusui di la Moldova pina undi ajiunji tu...el suna ca o injuratura...accept ca esti surd,accept ca esti incult cu o limba de laborator ,sumedeni de cuvinte imprumutate,accept ca esti prost...nu accept sa ma faci ca tine. -
#42 sus 13 noiembrie 2012 | 20:04 -
#43 razesu 13 noiembrie 2012 | 18:31 domnule moderator sa inteleg ca domnul ma poate trata cu apelativul tigan dar eu nu pot pe dumnealui?ok...am inteles....
@sus
-nu am timpul necesar (unii mai trebuie sa si munceasca) si nici nu ma aflu aici pentru a ma intrece in iinjuraturi cu toti trogolitii...daca esti pasionat de istorie si in mod particular de istoria Moldovei, pot purta o polemica in termenii cei mai civilizati bazata pe argumente despre Moldova si moldovenism, de ce am ajuns astazi sa ne privim unii pe altii ca niste dusmani?...de ce pina la urma sintem niste pierdanti in fata istoriei?.....din punctul meu de vedere astea sint intrebarile la care trebuie sa raspunda oamenii interesati de acest fenomen..... -
#44 sus 13 noiembrie 2012 | 17:30 :)Stimabile moderator!...cred ca n-ai procedat corect...cel putin puteai sa-i permiti tiganului care se autointituleaza moldovean(subinteleghind moldovan),sa ia cunostinta cu raspunsul l-a care poate avea o mica sansa sa vada macar si altceva in viata lui de rumin....ai condamnat un organism viu la vesnica cautare a adevarului...cred ca esti prea crud cu fratii rominovelicotigani(ceva am incurcat?...merge si asa)... -
#45 sus 12 noiembrie 2012 | 16:16 razesu Mai uite raz+es......ca eu sa ma numesc moldovean... trebue di schimbat si numili la tara sau la voi amu Moldova e ceva asa ,o amintire slaba a nu stiu ce chindva poate a fost poate nu...adica voi nu avet Moldova... ea se numeste Moldovenia-de unde si puteti ajunje la moldovean....o tara plina di prosti cu toata academia de stiinta romina...un nume si acel nu-l poate lasa in pace...ii maninca intr'un loc pe velicotiganii romini...... :))))numa ca v-at diprins sa siti prosti fachindul pi disteptu si limba cu logica nu poate sa leje 2+2..e pre complicat..1+0...tot e complicat....bai! voi nu trebue sa va atingeti de nimic:)))))... -
#46 sus 12 noiembrie 2012 | 8:07 Citeşte mai departe -
#47 razesu 11 noiembrie 2012 | 20:37 Citeşte mai departe -
#48 sus 11 noiembrie 2012 | 15:21 Citeşte mai departe -
#49 razesu 11 noiembrie 2012 | 11:47 Citeşte mai departe -
#50 sus 10 noiembrie 2012 | 21:17 #27SuntBasarabean Nu bei si esti prost...incearca sa bei si nimeni n-o sa aiba ce-ti reprosa...tigane! -
#51 SuntBasarabean 10 noiembrie 2012 | 17:39 Eu nu ba canu beau voka ca tien de-s cu pacul pe sus! Esti huia d etot maica! =))))))) -
#52 sus 22 octombrie 2012 | 6:42 #25SuntBasarabean
"Concluzia era clara: s amai taie din venituri! Sa nu cumva sa dea pe dinafara de atata bine! Sa mai dam si la altii! Ca tot avem de unde! (mai mult prostie decat poate duce moldovanul)!":))))))))))))Ai febra!?... -
#53 SuntBasarabean 22 octombrie 2012 | 0:51 Concluzia era clara: s amai taie din venituri! Sa nu cumva sa dea pe dinafara de atata bine! Sa mai dam si la altii! Ca tot avem de unde! (mai mult prostie decat poate duce moldovanul)! -
#54 sus 21 octombrie 2012 | 7:17 #23SuntBasarabean Bei sus, tu cand ai de injurat pe cineva il faci roman, te credema mai inteligent(a)!Бей с*ау фа:)))))...мэ рог ди ши ти*ажунжи капу....нума ну*нцэлег кум есыкы бэй ести бей...ешть домнишоарэ?....Ту крез кэ кувынту ромын сунэ ка о ынжурэтурэ?:))))...пинтру мини ромын есте о старе а моралитэций,ромын поате ши оршыкари дупэ компортамент некэтынд ла националитатеб ка шы жид,естио старе,адика ун термен каре детерминэ чева:)))))...Ну требу сы мэ крез интележент,май гини сытикрез пи тини:)..."Ma bucur ca romanii traiesc mai rau ca moldovenii, bine c ala noi e bine =, eu zic sa mai taie din venituri, sa nu ne invatam prea mult cu traiul bun! :))))))"Constatari ai facut,fie si eronice.... :)))dar concluzii:))))...s'au rusii sint de vina? s'au moldovenii care din partea aceloras rusi sint tu... maldavan,iar din partea rominilor plodul cur... basarabene cu violatorul(suna ca aviatorul) rus......мне не нужно матерится чтобы ты увидел(а) сам(у) себя... -
#55 SuntBasarabean 20 octombrie 2012 | 21:54 Bei sus, tu cand ai de injurat pe cineva il faci roman, te credema mai inteligent(a)! Daca m-ar durea undeva, acolo m-ar durea, dar asa nici acolo ! :))))) Ma bucur ca romanii traiesc mai rau ca moldovenii, bine c ala noi e bine =, eu zic sa mai taie din venituri, sa nu ne invatam prea mult cu traiul bun! :)))))) -
#56 sus 17 octombrie 2012 | 7:31 #21SuntBasarabean ... :))))))))))in sfirsit esti impacat,in felu tau ruminesc,da esti!...traiaasca rominia si tu!:)))))...s'au inapoi ai sa-mi scrii traiasca gagauzia,transnistria si basarabeasca limba...sel putin gagauzia si transnistria is pe sovistea moldorominilor ....a ,nu! tot rusii sint vinovet,la voi la romini toti sint di jina numa nu voi...o data si o data sor satura oamenii di idtorici si lingvisti ca voi,nu stit nis istorie,nici limba,si cu economia muriti di foami....зато болтать не по теме ни кто не мешает:)))))... -
#57 SuntBasarabean 16 octombrie 2012 | 22:18 Daca-ti vine e ok! ::))) stai pi vine! -
#58 sus 12 octombrie 2012 | 19:07 #19SuntBasarabean Cine tii to zis ca nu-mi convine:)))))...imi vine ,dupa tresi pi alaturi...totul este bine прекрасная маркиза,всё хорошо, всё хорошо.... -
#59 SuntBasarabean 11 octombrie 2012 | 23:27 SUS, chiar daca nu iti convine asa cum romani isi moldovenii au dreptul la tara lor, si noi basarabenii avem dretul nostru, la tara si limba. Numai rusii si nazistii nu voiau sa-i lase pe altii sa traiasca. Eu recunosc ca vorbesti moldoveneasca, de ce nu recunoasti si tu ca eu vorbesc basarabeana si traiesc in BASARABIA! -
#60 sus 26 septembrie 2012 | 17:07 Язык без костей:)))....si'n cap ii pleava:)))...