Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Temeliile limbii moldoveneşti
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1 lzm00 05 iunie 2017 | 7:48 Citeşte mai departe -
#2 ioanic 20 mai 2011 | 7:24 Citeşte mai departe -
#3 Gebeleizis 20 mai 2011 | 1:35 Citeşte mai departe -
#4 CalinRomania 20 mai 2011 | 0:57 Draga getodac, ............................................... "rusofobia nu ne permite să apreciem realist etnogeneza poporului nostru la originea căruia nu stă așa numitul sînge roman, ci sîngele strămoșilor noștri direcți, geții și a sarmaților care erai protoslavi. Anume sarmații, mai tîrziu asimilați pe teritoriul nostru de către geți au creat împreună cu geții statul Dacia, numind capitala Sarmizegetusa, care se descifrează ca alianța geților și sarmaților."...................................................................Nuuuuuu draga getodac.La noi in Dacia-la Sarmizegetusa??? Sarmati??? :))))))) Realitatea este alta,si anume ca parte de rasarit a daco-getilor-de dincolo de Bug,impreuna cu sarmatii au devenit starmosii rusilor !!! :))))))))
-
#5 getodac 19 mai 2011 | 23:44 Citeşte mai departe -
#6 CMVD 19 mai 2011 | 15:57 #22 Mai încet cu acuzatiile si insultele. România nu este egal cu tiganii. România are istorie mult prea mare ca sa te poti pronunta în acest ton. Istoria României este poate mai bogata si semnficativa decât a Rusiei. Nu ai decât sa studiezi, chiar de pe internet.
-
#7 CMVD 19 mai 2011 | 15:49 #16 Da rusii nu dau nimic la nimeni, unde a fost rusul, a fost mizerie, înapoiere, colonizare etc. E jalnic sa astepti ceva de la unii care au facut doar promesiuni..
-
#8 Adrianis 11 mai 2011 | 20:23
Trezeşte-te la realitate frate. -
#9 CalinRomania 09 mai 2011 | 23:20 Draga Ioanic "Roata istoriei nu poate fi data înapoi. O dictatura neofascista sau neocomunista n-are șanse reale de a reveni la putere. Pentru a depăși animozitățile si a nu ajunge la ura si vrajba intre frați, ca întotdeauna se cere CALM, PACE IN SUFLET, MULTA RĂBDARE, TOLERANTA, NONVIOLENTA, CORECTITUDINE SI DRAGOSTE.".............................................................................................................................................................................................................SUNT PERFECT DE ACORD CU TINE !!! -
#10 CalinRomania 09 mai 2011 | 23:18 Draga Ioanic,"In Italia italiana mai are inca vreo 12 dialecte, pe care vorbitorii lor prefera sa le numească "limbi regionale" sau pur si simplu "limbi". ................................................................................................................................................. Imi spui si mie care sunt aceste 12 dialecte -(eu spun ca sunt mai multe) si care sunt numite "limbi"..(eu nu am auzit de niciuna ca limba ci doar de dialect).Cu drag,CalinRomania -
#11 ioanic 08 mai 2011 | 17:07 Citeşte mai departe -
#12 nicoara 08 mai 2011 | 0:02 au scornit "limba moldoveneasca" -
#13 nicoara 08 mai 2011 | 0:00 Am impresia ca rusii si romanii pentru asi promova interesele au scornit -
#14 vadiymos 07 mai 2011 | 10:06 Citeşte mai departe -
#15 CalinRomania 07 mai 2011 | 2:20 Citeşte mai departe -
#16 zefox 06 mai 2011 | 23:31 То-то я смотрю тут на каждой странице огромный баннер висит с призывом "Бей румын!". Насколько я успел полистать (а больше всего кстати мне кухня понравилась)) сайт не призывает к ненависти к кому-либо (как это делают наши политики, все без исключения), он представляет лишь ещё одну точку зрения, а дальше уже у каждого человека своя тыква на плечах - хочет - пойдёт на площадь, хочет зделает для себя какой-нибудь полезный вывод, хочет - полистает кухню и приготовит чё-нить вкусненькое и нафиг пошлёт всю политику :D Кстати и пеизажи красивые, не верится что это всё в Молдове :) -
#17 yurii111 06 mai 2011 | 20:31 Citeşte mai departe -
#18 zefox 06 mai 2011 | 18:07 @mazafaka Te-ai documentat din manualele școlare? Dacă nu suntem de acord, părerea noastră e greșită? Așa e logica romî(a)nă? Mai citește ce-ai scris încă o dată, dacă nu găsești greșeli gramaticale, încearcă să folosești google translate, sunt sigur că chiar acolo propozițiile vor fi construite mai decent. Și numele tău de utilizator... cred că nici nu trebuie să comentez. -
#19 mazafaka 06 mai 2011 | 17:26 Imi pare rau de poporul nostru care i s-a facut "lobotamie" in masa si i-a fost spalata ratiunea si si-a uitat astfel originea sa.Rusilor le-a reusit,a obtinut din asta un popor destramat fara autoidentificare nationala .Moldovenii vb moldoveneasca :D:D:D:D ma face-ti sa rid agramatilor,mi se pare ca nu ati trecut pe la scoala -
#20 mazafaka 06 mai 2011 | 17:23 In privinta lui Stefan cel Mare mai documenteaza-te...Tari romane (Tara Romaneasca,Transilvania,Tara Moldovei).