Zăzulenii Vechi este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 402 oameni. Satul Zăzulenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1742.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Temeliile limbii moldoveneşti
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#21 mazafaka 06 mai 2011 | 17:17 Oameni buni invatati-va istoria neamului vostru si apoi ve-ti vedea ca suntem romani si vb limba romana si punct cu atitea discutii (asta e indiscutabil ) Daca nu sunteti de acord cu asta trageti-va un glonte in cap sau migrati in rusia mama -
#22 vados 06 mai 2011 | 17:04 Daca sa avem accesul marfurilor liber in Romania, adica prin romania cu toata europa si sa ne alipim la uniunea vamala Rusia-Belorusia-Cazacstan si la putere Patrioti ai tarii Moldove da nu al buzunarului sau al altei tari sa vezi ce progrese economice facem. NU totul depinde de resurse depinde si de conducere. Plus locul nostru tot timpul a fost intre europa si rusia. -
#23 BogdanVoievod1 06 mai 2011 | 0:41 Tu spui multe da aiurea de razboiul din Transnistria ce poti sti tu rusii sau oprit voi pe ei nui puteti opri si in urma provocarilor asta o fost un razboi inscenat de romini voi dati armament???? baietsii nostri aruncau granadele care din 5 numai una functiona tu stii citi baietsi tineri au ramas acolo pe viata da voi nu ati pierdut nici un om da ce e legat de unire pentru perspectiva cu acelasi tolk putem sa ne unim cu rusii si ei ne vor oferi gaz putere militara energie si multe alte tehnologii dar pentru mine voi sunteti Mai ceva decit rusii dar voi vreti totul sa intoarceti invers!!! -
#24 CalinRomania 05 mai 2011 | 21:17 Citeşte mai departe -
#25 CalinRomania 05 mai 2011 | 20:50 Draga Vados," Ce in privinta copiilor la rusi copii tot spun MAMA. numai ca in rusa" Da ,este posibil.Dar oare "FRATE,SORA,TATA,FAMILIE" sunt la fel si in limba rusa? -
#26 BogdanVoievod1 05 mai 2011 | 20:26 CalinRomania Ce cuvinte spui primele in viata is acestea mama tata da ele sunt si in rusa tot mama ii mama si ei nus romini dar eu imi numesc limba moldoveneasca , noi suntem stramosii lui Stefan si el mereu spunea ca e moldovan si vb moldoveneasca dar despre film asta o fost o gluma daca tu nu ai inteles si filmele tot is facute de voi rumini si moldovenii foarte multe conflicte au avut cu ruminii chiar si a cel de al 2 razboi mondial am fost pe diferite parti ale razboiului voi erati de partea fascista si daca nu stii cum spunea Basescu ca rominii is capul da moldovenii is minile voi o sa ginditi da noi o sa lucram asta nu va fi niciodata noua ne ne trebue nimic noi suntem o tara independenta pe care sunteti obligati sa o stimati Tara Moldova -
#27 vados 05 mai 2011 | 17:17 Pi-un picior de plai pe o gura de rai... mari se vorbira si se sfatuira cel Ungurean si cu cel Vrincean ca sa mi-l omoare pe cel moldovan... Asta spune totul In Moldova si acum omenii sunt prea buni si la ei toti cui nu e lene se suie in cap. -
#28 vados 05 mai 2011 | 17:13 Ce in privinta copiilor la rusi copii tot spun MAMA. numai ca in rusa -
#29 vados 05 mai 2011 | 17:12 şi încă mai bine munténii decât moldovénii, măcară că ne răspundem acum moldovéni Cronicarul deamu atunci incerca pe Moldoveni sa-i faca romani. Ata eu si am vast in scrisele lui. Posibil sa fim de la Roma toti. Dar totusi avem diferente si daca sa cautam foarte adinc toti suntem de la ADAM si EVA. de aceia sunt mai important ultimii 200 de ani in care moldovenii si-au pastrat identitatea si nu sa-u transformat in romani. Cehii si Slovacii tot au origini comune. Si totusi ea exista MOLDOVA. Si e destul de posibil ca nu toata DACIA a fos cucerita de romani si de aceea Moldovenii deacum pe timpul cronicarului se identificau aparte. Cu toate acestea eu ii socot pe romani de frati. Ei nu vor sa ne socoata de frati spunind ca vorbim aiurea si suntem rusificati si nu stim cine suntem. Cronicarul a aratat ca moldovenii de atunci de acum se identificau ca Moldoveni. -
#30 CalinRomania 05 mai 2011 | 1:02 Citeşte mai departe -
#31 CalinRomania 05 mai 2011 | 0:47 Citeşte mai departe -
#32 Dumitru32 04 mai 2011 | 20:19 Daca nu ai observa (sau poate si ai observat), dar eu am avut un stil destul de ironic. Mie asa argument mi-a dat un moldovean din Galati, ca chipurile priveste filmul cutare, si ai sa vezi cine se credea Stefan cel Mare :))) -
#33 BogdanVoievod1 04 mai 2011 | 19:55 Stefan cel Mare era domn al Moldovei si vorbea limba moldoveneasca de fapt e aceeasi limba doar pentru mine ea e moldoveneasca dar pentru cineva ea e romina , si Stefan no fost domn al unei tari romane da al MOLDOVEI -
#34 Dumitru32 04 mai 2011 | 16:37 Pai da de ce n-ai intrebat de stramosii tai de pe timpul lui Stefan cel Mare, ei cu siguranta erau sa-ti spuna ca vorbesc romana, ce nu ai privit filmele istorice cu Stefan cel Mare, unde el spune ca e Domnitorul "unei" tari romanesti??? :))) -
#35 diana 04 mai 2011 | 15:08 bunica mea are 87 ani, vorbeşte limba moldovenaească, tata ei a trăit 102 ani şi tot a vorbit limba moldovenească, de ce eu trebuie să vorbesc limba română? -
#36 Dumitru32 04 mai 2011 | 13:55 De fapt, avem mai multa temelie sa numim limba noastra moldava decit romana. Invatati istoria ;) -
#37 zefox 04 mai 2011 | 10:27 Sunt si printre rumîni oameni buni și nebuni, nu cred că-i corect sa generalizezi. -
#38 BogdanVoievod1 03 mai 2011 | 22:14 limba moldoveneasca este o limba simpla a unui om simplu fara a te starui sa arati cuiva ca esti mai destept ca el cum o fac ruminii