Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Noi, moldovenii
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#741 vados 09 iunie 2011 | 12:30 Vreu sa spun la studenti ci si eu ma socotem romin di atita ci am invatat din carti rominesti. Da dupa si am fost in rominia dupa si am auzit manelele lor si cum ei gindesc, am intrebat di bunelu si bunica si am inteles ca-s moldovan. Da invatatorii tat timpu traieu pe o planeti da norodu pi alta. Si credetimi ci nu sel care o citit multi carti stie dreptatea. Daca de legalizat kirilica oficial de schimbat in loc de -ce= ши in loc de si=шы si numai de cit in loc de -sunt- normal cum era -sint-. Si multi altili si de numit asta limba literara pesti o bucati di timp ti uti tati graiesc si nu si rusineaza si chiar si omu di la sat stie limba literara aproximativ cum au facut ucrainenii. Sa vexi cit di repidi o si apara limba moldoveneasca. -
#742 vados 09 iunie 2011 | 12:15 Si sini ni spuni undi am ramas? -
#743 vados 09 iunie 2011 | 12:14 Salut la toti vad ca tot aici stati eu am fost un pic ocupat, dar acum cred ca revin. Cum am si obesit am sa graiesc cum in vini. Din protest si il sustin peioanicCalinRomania salut cumi iti merge truda tot mai greu?
vad ca au aparut mai multi moldoveni. Chiar si la Chisinau. -
#744 CalinRomania 08 iunie 2011 | 1:15 Draga burlakule.........si eu urez tuturor o noapte buna si urmatoarea zi cat mai placuta :)))))))) indiferent de natie si ce credeti ca sunteti (martieni sau pamanteni ! :)))))))))))))
-
#745 burlakul 07 iunie 2011 | 4:51 Salut tuturor!Sa aveti o zi cit mai placuta!;)(cine n-ati fi:moldoveni,romani,daci,rusi,ucraineni...) -
#746 razesu 06 iunie 2011 | 20:35 Dumitru32:
Adica, sa fii roman e mai bine decit proto-slav?
Domnule prea putin conteaza daca esti roman sau slav,problema este ca vorbim o limba latina in sintaxa sa.... -
#747 lvl100 06 iunie 2011 | 13:20 Dumitru32: spune-le grecilor ca ei is romaniDupa ce s-a spart Imperiul Roman, partea de est intra sub greci. Care , sa vezi surpriza, nu ii spun Grecia ( Elada) ci chiar Imperiul Roman (Basileia Rhōmaiōn). Iar grecilor le placea la nebunie sa se considere urmasii vechilor romani, deja iesiti din scena.
Ce-au mai facut grecii in 99% din istoria lor ? Au existat sub forma de triburi/statulete cu diferite mandrii locale care cand se bateau intre ele ( Atena cu Sparta si alte razboaie faimoase)cand faceau un imperiu care putea sa cuprinda juma de planeta , dar tot in inspe triburi erau impartiti
Adica iti dai seama, inventatorii civilizatiei vestice moderne sunt fix pix vax albina comparativ cu moldovenii care isi cunosteau etnia de pe vremea dacilor.
Amaratii astia de greci au trebuit si ei sa astepte sec XIX ca sa inventeze nationalismul si sa lupte pentru prima data in istorie pentru statul unificat grec.
-
#748 lvl100 06 iunie 2011 | 12:56 Citeşte mai departe -
#749 lvl100 06 iunie 2011 | 12:03 Citeşte mai departe -
#750 Dumitru32 06 iunie 2011 | 9:01 #343 Adica, sa fii roman e mai bine decit proto-slav? Istorie serioasa am citit in toti anii de la scoala alde Panaitesu si Co, nici romanii nu invatau din acele carti utopice, iar nou ni le recomandau profesorii, RUSINE.
-
#751 razesu 06 iunie 2011 | 8:50 Pentru dacomaniaci va sugerez sa cititi ceva istorie serioasa "the making of slavs" de Curta, foarte instructiva.....ultimile teorii seioase sint ca dacii ar fi fost un fel de proto-slavi... -
#752 Dumitru32 06 iunie 2011 | 8:46 Citeşte mai departe -
#753 lvl100 06 iunie 2011 | 0:01 Citeşte mai departe -
#754 Dumitru32 05 iunie 2011 | 21:25 #339 Iti voi raspunde eu. Daca voi ati invata in scoli copii istoria adevarata, unde nu numele de roamni ne caracterizeaza pe noi toti, ci cel de DAC, atunci vor disparea atentatele la identitatea noastra. Daca ati invata in scoli copii vostri istoria adevarata, atunci ei vor afla ca moldovenii nu sit o inventie de a lui Stalin si ei is mai vechi ca romanii si chiar ca zeii vostri romanii. Daca ati invata istoria adevarata, atunci in mintea mancurtilor estea ai nostri ca Ghimpu si Co va aparea ideea ca cum voi romanii aveti dreptul sa va numiti asa cum vreti asa si noi moldovenii avem acelasi drept.
-
#755 lvl100 05 iunie 2011 | 17:15 Citeşte mai departe -
#756 Dumitru32 05 iunie 2011 | 11:17 #337 Eu cred ca dupa asa articol ar trebui sa dispara intrebarile privind denumirea neamului nostru. Noi sintem MOLDOVENI uramasii stramosilor nostri DACII.
-
#757 burlakul 05 iunie 2011 | 3:47 Citeşte mai departe -
#758 Dumitru32 05 iunie 2011 | 2:16 Citeşte mai departe -
#759 CalinRomania 05 iunie 2011 | 1:25 Draga getodac si draga Dumitru32,problema este mult prea complexa pentru a o putea dezbate aici......(vesnica problema-timpul)........................nu au fost 125 de ani -ci din 107 in 271-275.Sa spunem 164 de ani.......................din 1812 pana in 1918 sunt 106 ani.Iar din 1940 (desi cu intreruperi intre 1941 si 1944) si pana in 1991 sunt alti....51 de ani.....In total 157 de ani.Mai putin de 164....................Din cate am inteles eu .........cam toti cetatenii RM cunosc limba rusa. Si cam tot limba rusa ar fi limba de comunicatie intre etniile din RM.Si sa nu uitam ca cei 157 de ani nu au fost continui.........ci intrerupti de alti 22 de ani in care procesul.....a fost intrerupt.........Stiu,diferentele sunt destul de mari.........dar exemplul poate sa puna un pic pe ganduri........Nu am dreptate dragi getodac si Dumitru32 ???
-
#760 Dumitru32 05 iunie 2011 | 0:45
#333 Eu cred ca si unui prost ii este clar ca noi nu sintem urmasii romanilor (cei de la Roma). De ce noi, cei care nu am fost cotropiti 100% ci doar 15% din tot teritoriul am putu asa de bine insusi o limba cu totul si cu totul straina timp de apr.125 ani? Pe cind romanii au stat in Iudeia 300 de ani si nu i-au putu invata sa vorbeasca "civilizat". Sau, de ce nu vorbin turceste asa de bine, sau de ce nu ati ales numele de TURCALAN, caci ei tot v-au cucerit cindva? De ce ridicati in slavi un popor, care v-a luat doar si nu v-a dat nimic?